dinsdag 20 juni 2017

UIT DE OUDE DOOS (334)

Meestal staan er aangename berichten in de serie Oude Doos op Beijumnieuws. Leuke foto's en weetjes uit de geschiedenis van de wijk.
Maar er zijn ook een paar dingen voorgevallen in het bijna veertig jaar oude Beijum waar je de koude rillingen van over de rug lopen. Voorvallen die de landelijke pers hebben gehaald.

Op 16 oktober 1999 deed een kalme bewoner uit de Bunnemaheerd zijn deur open omdat er werd aangebeld.
Er stonden twee psychopaten voor de deur die wilden schuilen omdat ze dachten dat de politie ze op de hielen zat. De bewuste bewoner werd binnen een paar minuten door tientallen messteken om het leven gebracht. De hoofddader gebruikte dagelijks heroïne, cocaïne en drank.
Beijum, en vooral de directe omgeving, Bunnemaheerd en Grevingaheerd, was in shock.

Zie foto boven, buurtgenoten legden bloemen en brandende waxinelichtjes bij het huis. Nabestaanden hebben de Nederlandse Staat en het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs (CAD) aangeklaagd. Want, hoe dit heeft kunnen gebeuren?!

Klik het bericht uit Nieuwsblad van het Noorden van 18 maart 2000 groter om beter te kunnen lezen.
Lukt dat niet, ga dan naar www.dekrantvantoen.nl
Update 23.35 uur; lezer reageert:
Tja dat krijg je hè als je 1 van de grootste randdebielen van het noordelijke halfrond met TBS op verlof stuurt om dat justitie vond dat die daar recht op had,tja en de gewone burger is de lul! 
Dirk de Vries, ik hoop dat je zo diep weg zit, dat ze je hondenbrokken met een buis moeten aanvoeren!


Geen opmerkingen: