dinsdag 6 juni 2017

BOUWEN AAN EEN NIEUW INNERSDIJK (1)


 Het kan een lange nieuwe serie worden want de nieuwbouw verpleeghuis Innersdijk zal niet in een paar maanden gerealiseerd zijn. Maar de eerste werkzaamheden op het al jaren braakliggend terrein zijn begonnen.

De Beijumblogger fietste een uur geleden na twee weken weg te zijn geweest vanuit nieuwsgierigheid die kant op. Het had geregend en alles rook lekker fris. En wat is Beijum een stuk groener geworden! Maar dat terzijde.

Zie de foto's die zijn gemaakt. Als er een groot nieuw gebouw gebouwd gaat worden, begint men met de fundering. een groot gedeelte van het terrein is afgegraven, het Innersdijkterrein is definitief geen natuurgebied meer maar is een bouwput geworden.

Je zou bijna weemoed naar het natuurgebied krijgen, zie nog eens dit bericht
Of zie hier

Er staat momenteel een soort van schaftkeet, er is een graafmachine bezig en er lopen mannetjes over het terrein die met de klus bezig zijn.

Komt hier nou het Derdengebouw? Vroeg de blogger aan een man met een helm op.
"Ik heb geen idee hoe het gaat heten wat hier gebouwd wordt."

Het Derdengebouw.
Ligt dat nou aan ondergetekende dat hij dit een lelijke naam vindt?

WIJ-Beijum komt in het Derdengebouw, en de buurtcentra Kleihorn en Heerdenhoes. Waarom het niet WIJ-Kleihoes gaan noemen? Of het Heerdenhorn?

Ok, een beetje melig, maar Derdengebouw....

Zie foto's, deze serie zal geen vaste dag of tijdstip kennen. Maar de blogger zal de ontwikkelingen in dit gedeelte van Beijum scherp in de gaten blijven houden.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Een mooie naam voor het "Derdengebouw" is Voorzieningengebouw.

Plein Oost is feitelijk geen (tweede) winkelcentrum meer, maar een plein met merendeels dienstverlenende gebouwen. Het "Derdengebouw" kan daarom ook Dienstencentrum Beijum genoemd worden. De gemeente kan een enquête gaan organiseren. Een prijsvraag.

Wie zijn die zgn. "derden" bij een "Derdengebouw"? Wie zijn de eersten en de tweeden? Wij Beijum en de St. Buurtcentra in Beijum?

In dit Voorzieningengebouw, vanaf de eerste etage, komen specifieke huurders te wonen. Kun je deze huurders als "derden" kwalificeren? Mij dunkt van niet. Het is zelfs een grote belediging!