dinsdag 27 juni 2017

DE BEIJUMRIJDER (65) RIJDT DOOR HET LABYRINT VAN BEIJUM (Deel 2)


In tegenstelling tot een doolhof kun je in een labyrint niet verdwalen, er is slechts 1 pad, symbolisch ook wel gezien als je levensweg. Al sinds duizenden jaren en op vele plaatsen verspreid over de wereld zijn ze gemaakt en gebruikt, Labyrinten. Los van elkaar ontstaan in verschillende culturen hebben ze verschillende vormen en functies, veelal is inspiratie het doel.

Bovenstaande tekst werd ruim drie jaar geleden gepubliceerd, het ging over rondleidingen door het labyrint op het Schooltuincomplex in het Groene Hart van Beijum.


Het labyrint van Beijum inspireert. Dusdanig dat de Beijumrijder zich er halverwege mei in een kruiwagen gelegen door de gespierde en jeugdige Ger van Dam, NDE-er van beroep, liet rondkruien.


Dat smaakte naar meer. Wat groeit de natuur in de maanden mei en juni snel, dusdanig dat de NDE-er en de blogger besloten om een vervolg aan deel 1 te geven.
Vorige week was het zover. Ger van Dam zette een paar attributen op de route naar het middelpunt toe, zie foto's.

De Beijumblogger had een relatief gemakkelijke rol, met de pootjes omhoog in de kruiwagen liggen en filmen. De NDE-er leverde voor de tweede keer in een maand een fysieke prestatie door genoemde persoon rond te kruien.


Bekijk de video beneden. Wellicht volgt in de herfst of winter nog een aflevering.


Geen opmerkingen: