donderdag 29 juni 2017

BEIJUM IS EEN EMOTIONELE EN BETROKKEN WIJK....Beijumers zijn vaak een betrokken maar ook een heel emotioneel volkje. Jaren geleden liepen 'we' te hoop tegen bijvoorbeeld Dagblad van het Noorden als er weer eens negatief over de wijk werd bericht. Op de barricades, dit pikken we niet, wat denken ze wel niet?  De 'burgeroorlog' tussen enerzijds de bewonersclub en anderzijds een groep kritische Beijumers ligt nog vers in het geheugen.
Beide voorbeelden spelen niet meer, er is geen gedoe meer tussen Beijum en de stadse pers en de  'burgeroorlog' is al lang en breed voorbij.

Maar onder de oppervlakte smeult af en toe nog het een en ander. Afgelopen zaterdag joeg de Beijumblogger, zoals hij altijd doet bij berichten die hij publiceert, een bericht over de braderie op Plein Oost aan op Facebook.
De reacties eronder liepen gisteren en vandaag compleet uit de hand. Wat een slagveld, Beijum was weer eens oorlogsgebied, en de Beijumblogger half en half een oorlogscorrespondent.

Facebook Beijumnieuws is openbaar. Ondergetekende mag graag zijn woonwijk ophemelen en opstuwen in de vaart der volkeren. Maar dit...zie onder, is ook een deel van de realiteit.

Lees desgewenst de vele reacties. Het is niet de bedoeling dat de oorlog hier onder dit bericht verder gaat, reacties worden niet toegelaten. 

Geen opmerkingen: