maandag 19 juni 2017

MAANDAGOCHTEND (317)


Het is de week met de langste dagen van het jaar. Natuurlijk, elke dag duurt 24 uur, maar u weet wel, veel meer daglicht dan duisternis. 

Het moet toch een aparte beleving zijn om deze dagen in het noordelijk puntje van Scandinavië te verblijven, het wordt daar gewoon niet donker.

Foto boven is eergisteravond vanaf de Wibena-rotonde gemaakt. Wat een krachtige zon scheen er op dit dichtst bevolkte deel van Beijum.

In fantasie staat dit appartementencomplex niet in Beijum maar aan de Costa Brava, niet zichtbaar maar vijftig meter naar links ligt het strand en nog weer twintig meter verderop naar links spoelen de golven van de Middellandse Zee aan. Wat hebben ze van hieruit, foto, een prachtig zicht op de zee. Wat een prachtig vakantie-oord....Wibenaheerd.

De zon komt momenteel majestueus op en het wordt weer een tropische dag, de zoveelste in dit aflopende voorjaar.

Komende woensdag begint de officiële zomer en daarna, helaas, worden de dagen weer langzaam aan korter.
Het gaat veel te snel allemaal, over twee maanden is Noorderzon al weer begonnen.

Maar daarvoor gebeurt er gelukkig nog van alles en nog wat.
Vandaag komt bijvoorbeeld de laatste editie van wijkkrant De Beijumer, jaargang 2016/2017 uit.

Aanstaande zaterdag wordt een braderij, en geen braderie, op Plein Oost gehouden.

Het duurt nog liefst een volle maand totdat de zomervakantie gaat beginnen, in het noorden duurt die van 22 juli tot 3 september.

De Beijumblogger heeft onlangs twee weken in Spanje gebivakkeerd maar hij moet toegeven, hij begint langzaam aan naar de zomerstop te verlangen.

Verder nait soezen, het belangrijkste in het leven is en blijft, boven geld en materie, gezondheid.
Linker foto is zaterdagmiddag gemaakt, boven het Gezondheidscentrum torent een hoge vlag op het Innersdijk-terrein op het een of andere kraanwagen of werktuig. Het hoogste punt van Beijum.

Om half twee afgelopen nacht stonden vele sterren te flonkeren boven Beijum, de kikkers kwaakten er lustig op los, Beijum leek een goot kikker-concertzaal.

De nieuwe week is begonnen. Het schijnt een stralende week te worden, waarin we woensdag met veel zon de zomer in denderen.

Veel plezier, smeer je goed in, niet te lang zonnen, hou het midden tussen huidkanker (not) en vitamine D pakken (door de zon)en ..... de Kardingerplas is nog steeds blauwalg-vrij.

Geen opmerkingen: