maandag 19 juni 2017

NIEUW STUK FIETSPAD, WORTELS BOMEN IN HET GAREEL


Zes weken geleden werd het stuk fietspad dat in het noordoostelijk gedeelte langs de wijkring Amkemaheerd loopt uitgegraven en opnieuw geasfalteerd.

Het werd een hobbelpad genoemd, zie nog eens dit bericht, als je eroverheen ging rammelden fiets én lichaam dusdanig alsof je op een trilplaat fietste.

Maar het leed is verholpen, zie afbeeldingen. Gladder dan dat het er nu bij ligt kan niet, het gehobbel en getril behoort tot het verleden.

De problemen werden veroorzaakt door worteldruk, wortels van bomen die gedeeltes van het fietspad omhoog drukten.

Zie foto's, het heeft er veel van dat de ondeugende en vandalistische wortels niet nog een keer een kans krijgen om de boel hier op stelten te zetten. Groei gerust, maar niet meer naar boven. Zie de houten driehoeken om de ondeugende bomen heen, de Beijumblogger heeft geen idee of die dusdanig diep in de klei zijn aangebracht dat de wortels niet meer met een boog onder het fietspad naar boven kunnen komen.

In de hulpverlening voor mensen zorgen structuur en het aangeven van grenzen vaak voor veiligheid. Het blijkt dat bomen en hun wortels ook begrenzing nodig hebben. Ook voor veiligheid.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het fiets- en voetpad langs de Doornbos- en Barmaheerd mag ook wel een opknapbeurt hebben.Het pad is te vaak slecht gerepareerd. Je stuitert daar over het pad. Je eieren geklutst en je koolzuur houdende dranken op knappen.Zeer irritant en slecht voor je rug en nek!

Anoniem zei

helemaal mee eens, gemeente doe je werk!