woensdag 21 juni 2017

OMNIAMAX, EEN REVOLUTIONAIRE NIEUWE MEDICIJN


"Voor alle dagelijkse pijn, is Omniamax hét medicijn."

Als de kruidenvrouw van Beijum, Saskia Nieboer, zoiets beweerd, dan moet het wel waar zijn.


Gistermiddag kwam een wervelend bericht binnen van de heren en dame die boven staan afgebeeld.

Gaan zij zorgen voor een gelukkiger en gezondere maatschappij? Wordt Beijum de bakermat van een revolutionaire pil?

Wij zijn een groep studenten van de Minerva Academie voor Popcultuur. De afgelopen weken hebben wij gewerkt aan een video om een maatschappelijk probleem onder de aandacht te brengen. Deze video hebben we opgenomen in Beijum met behulp van een aantal trouwe Beijumers en niemand minder dan Beijums eigen kruidenvrouw!


Cor Anema, Pieter-Frans Flameling, Joey Benistant, Zola Bikouta Nkaoulou


Er werd een persbericht meegestuurd:

Medicatie is niet altijd de oplossing Antidepressiva, is dat de oplossing om onzekere jongvolwassenen uit hun depressie te helpen? Jongeren staan lang in de wacht bij de GGZ.

 De jeugd tot achttien jaar wacht gemiddeld zes weken op een intake. Het aantal jongeren van 21 jaar en jonger die het antidepressivum SSRI slikken is in de afgelopen 2 jaar met 40 procent gestegen. Is Ritalin ook altijd de oplossing voor kinderen die ADD of ADHD hebben? En moeten we ook iedereen die een griepje heeft wel antibiotica geven? Wij zijn van mening dat onnodig medicijngebruik te veel voorkomt. 

Voor veel problemen worden vrij snel medicijnen als snelle oplossing gegeven en hoewel dit voor een deel van de gevallen ook zeker hulp biedt is dit niet in elke situatie het geval. Uit veel onderzoeken is gebleken dat bij psychische problemen een therapeutische behandeling vaak beter aanslaat, ook is het lang niet altijd nodig om maar antibiotica voor te schrijven sterker nog dit is vaak schadelijker. Wij hebben een video gemaakt om mensen bewuster te maken van deze problemen, de video is een parodie op de tv reclames voor thuishulp middelen. De video verkoopt een nep pil die al uw problemen zou kunnen oplossen op een humoristische manier.

BEKIJK DE VIDEO!

Geen opmerkingen: