woensdag 14 juni 2017

DE EERSTE PAAL IS GESLAGEN OP HET INNERSDIJK-TERREIN


 Tegen half twee vanmiddag 'sloeg' wijkwethouder Mattias Gijsbertsen met behulp van twee dappere cliënten van De Zijlen, locatie Grevingaheerd, de eerste paal voor het Derdengebouw op het Innersdijk-terrein.

De zon scheen uitbundig en de opkomst was groot, ongeveer honderd mensen woonden de plechtigheid bij.

Er waren toespraken van directeur Auke de Vries van Patrimonium, van mevrouw Margriet Hommes, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Zorggroep Groningen, en van de locatiemanager van woongroep De Zijlen Grevingaheerd, Bertha van der Noord.

Zie foto links, De Vries en toekomstig bewoner Wim. Er komen tientallen appartementen voor cliënten van De Zijlen in het nieuwe Derdengebouw, alsmede appartementen voor senioren. De mensen van De Zijlen krijgen een gelijkvloerse bewoning zodat trappen lopen niet meer nodig is. Rechts ziet u mevrouw Hommes aan het woord.

Het klapstuk was toch wel dat drie in het wit geklede mensen, twee van De Zijlen + de wijkwethouder, de openingsceremonie kracht gaven.

De eerste paal ging de grond in en de confetti spoot de lucht in.

Het heeft even geduurd, maar elk nadeel heeft ook weer zijn voordeel. De nieuwe gebouwen op het terrein zullen duurzaam én aardbevings-proof worden gebouwd.

Foto links beneden, Mattias Gijsbertsen aan het woord.

In de loop van de dag meer, waaronder waarschijnlijk een video.
Het derdengebouw zal straks onderdak bieden aan verschillende instanties. De intentieovereenkomst werd samen met Auke de Vries van Woningcorporatie Patrimonium, Theo Aalbers namens Stichting de Zijlen en wethouder Roeland van der Schaaf namens de gemeente Groningen ondertekend. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn. Daarnaast biedt het gebouw op de bovenste vier verdiepingen in totaal 24 appartementen voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking van De Zijlen. Het gaat om zes appartementen per etage. Patrimonium bouwt op diezelfde verdiepingen 24 appartementen voor ouderen, maar dan aan de andere kant van het gebouw. De planning is dat het ‘derdengebouw’ in februari 2018 klaar is. zorggroep-groningen/

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Vanmiddag sprak ik en passant met de heer Auke de Vries van Patrimonium. Ik zei tegen hem dat de naam "Derdengebouw" niet goed klinkt. Ik adviseerde hem een prijsvraag uit te schrijven over de naam van dit servicegebouw.

Hij vond dit een goed idee en bedankte me voor de tip.