maandag 26 juni 2017

EEN RUIM RONDJE OM BEIJUMHet voordeel van wonen in Beijum is dat je in no time in de omringende Ommelanden bent. Afgelopen zondag reed ondergetekende een rondje over Zuidwolde, Noorddijk en Middelbert. Er viel weer van alles te bewonderen en te genieten.

Bovengenoemde opsomming van plaatsen moet eigenlijk andersom, de Beijumblogger reed via Ring Oost en de afslag bij Driebond eerst naar Middelbert.

Wat een origineel bord staat er langs de weg naar genoemde plaats. Zie afbeelding links. Het kan niet anders zijn, het bord is door kinderen gemaakt. Ondergetekende twijfelde even of de tekst rij ons niet plat over overstekende kikkers gaat. Maar verderop stond nog een soortgelijk ludiek bord met tekst die verwees naar de veiligheid van kinderen die over deze weg fietsen.

Dus beste automobilisten die vanaf Stad naar Middelbert en Engelbert rijden, rij de aldaar fietsende kinderen aub niet plat.

Op de terugweg ging het via de Noorddijkerweg richting Zuidwolde. Voorbij Lewenborg, achterlangs dus, staat een prachtige rij buigende bomen, zie afbeelding boven. Het lijkt wel een halve ereboog. Mocht iemand weten wat voor bomen dit zijn, Beijumnieuws@ziggo.nl

Via de nodige bochten en drempels, want niet te hard rijden, anders worden er mensen platgereden, zag de blogger in Zuidwolde een andere snelheidsremmende obstakel op de weg.
Zie afbeelding rechts. Ook hier hebben kinderen de handen uit de mouwen gestoken.

Vlakbij Beijum Noord aangekomen zag ondergetekende een groen afdakje in een weiland staan, zie afbeelding beneden.
Wat sociaal, als het hoost kunnen paarden daar gaan staan schuilen.
Beijum ligt omgeven door het platteland. Als dorp onder de dorpen.

Update 23.03; Lezer Henk meldt dat de kromgebogen bomen op bovenstaande afbeelding bij de stadsmarkeringen horen. Hij stuurde deze Wiki-link mee.

1 opmerking:

Remko zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.