dinsdag 6 juni 2017

HET WAS EEN ONSTUIMIGE MIDDAG EN AVOND (+regenboog) De fietspaden en wandelpaden in Beijum liggen bezaaid met grote en kleinere stukjes tak die vanmiddag en vanavond door de onstuimige wind van de bomen zijn gewaaid.

Het was een beetje herfstig allemaal, maar geen reden om te zeuren, Beijumers hebben twee prachtige weken achter de rug en komend weekend schijnt het weer zonnig en warm te worden.
En kijk eens wat een cadeautje, zie foto boven, tegen kwart over acht vanavond gemaakt. Een prachtige regenboog daalde neer op de Nijensteinheerd.

Foto links, een afgewaaide tak op het wandelpad naast de vijver, ter hoogte van de Galkemaheerd. Zie ook de fontein, de blogger moest de foto van deze kant maken omdat het water door de wind tot aan het pad (andere kant) werd gewaaid, iets wat niet goed is voor een camera.

Foto rechts, een ingang vanaf de Amkemaheerd naar de Hylkemaheerd, rechts loopt de uitloper van de Zuidwending. Ook hier een redelijke tak (die je beter niet op je hoofd kunt krijgen).

Foto beneden, het fietspad tussen de Boerderijum en het Trefpunt, op de achtergrond staan huizen aan de Jaltadaheerd.

Even terug naar bovenstaande foto, volgens de verhalen ligt er meestal een schat verborgen onderaan de regenboog. Waar zou die toch zijn in de Nijensteinheerd?

Geen opmerkingen: