donderdag 8 juni 2017

EENDENVERKEER VAN RECHTS HEEFT VOORRANGDe familie lag lekker te chillen in het Groene Hart van Beijum. De rust werd bruut verstoord, want daar kwam een groot mens op een grote fiets en met een camera in de aanslag aanrijden.

Dinsdagavond was dat. Tussen de onstuimigheid en de hoospartijen door was er even een rustig moment. De zon brak zelfs even door. Zie foto's. Op de achtergrond zijn de contouren van de Ypemaheerd zichtbaar. Achter de rug van de fotograaf ligt de Galkemaheerd.
Er loopt een kronkelwandelpaadje, eigenlijk mag je er niet fietsen maar er was geen kip te bekennen dus het kon wel even.

Geen kip? Nou, wel een eendenfamilie. zie foto's, vlak achter elkaar gemaakt. Op de plek waar de toekijkende eend rechts op bovenstaande foto staat, daar ongeveer lag het hele spul.

Groot alarm opeens. Gekwaak, gedirigeer. Lopen! Naar het veilige water. Snel!
De Beijumblogger remde af en stelde de geschrokken familie in de gelegenheid zich in veilige haven te loodsen. Ook wel zo netjes, ze kwamen immers van rechts.

Na het maken van de foto's waggelden ze schielijk naar het water en plonsden daar een voor een in. Het (ingebeelde) gevaar was voorbij.

Geen opmerkingen: