maandag 26 juni 2017

MAANDAGOCHTEND (318)
Er fietsen op deze laatste maandagochtend van deze maand weer vele kinderen, al of niet vergezeld van een der ouders of verzorgers, over het fietspad langs de wijkring van Beijum. Fietsten, moet de Beijumblogger eigenlijk schrijven, de kids zitten ten tijde dat dit bericht online gaat al weer in de klassen op de diverse basisscholen in de wijk (vanmiddag gaat het weer van school naar huis).

De fietspaden langs de wijkring.

Niet helemaal goed geïnformeerd verkondigde ondergetekende bijna 10 dagen geleden dat het fietspad langs de wijkring (noord, oost, zuid, west) helemaal rond gaat. Niet dus.

 Lezer reageerde aldus: Dat is niet waar. Bij de Euro Cafetaria houdt het fietspad op en moet je op de weg verder. Pas voorbij de beide in- en uitritten van de Boelemaheerd kan je er weer op.
Lezer had en heeft gelijk.

Zie foto boven.

Het fietspad houdt hier op.
En zie afbeelding links beneden. Daar, bij de in- en uitrit Boelemaheerd begint het pad weer.

Foto linksboven en rechts beneden, een fietspad heeft onderhoud nodig, niet verkeerd dat de Handige Harry's van de gemeente de kapotte plekken reeds in kaart hebben gebracht.

De wegen in Beijum moeten goed begaanbaar blijven. Vooral ook voor de fietsers van Fietsstad Groningen, afdeling Beijum.

Er zijn ook vele waterwegen in de groenste wijk van Groningen, zie afbeelding beneden.  Sloten, meertjes, een heus kanaal.
De fietspaden moeten goed begaanbaar zijn, op het water in en rond de wijk, foto vlakbij de westelijke wijkring gemaakt, moet je kalm aan doen. Leg er een kussentje in of op om even te kunnen chillen.

Het slaat nergens op, de overgang van fietspaden in de wijk naar een roze kussen in een sloot. Als een tang op een varken, of als een vlag op een modderschip. Een kussentje op eendenkroos in Beijum.

Over vier weken is de zomervakantie begonnen.
Nog even aanpoten leerlingen en ouders, de laatste loodjes voor een welverdiende vakantie.

Een prettige en gezonde laatste week van juni 2017 toegewenst.

Fietspaden, kussentjes in het natte groen, in Beijum is altijd wat te doen (met dank aan Herman Finkers).
  

Geen opmerkingen: