donderdag 22 juni 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (42)De Hunze is in het algemeen een nettere wijk dan Beijum. Het is al eens eerder benoemd, maar het is een witte wijk en de financiële draagkracht is gemiddeld genomen hoger dan in de grootste en groenste wijk van Groningen.

Deze constateringen dragen wat de blogger betreft geen waardeoordeel in zich, het is goed wonen in het avontuurlijke en chaotische Beijum. En de vele kleurtjes en nationaliteiten in zijn wijk doen hem deugt.

Er is één 'beroepsgroep' die maling heeft aan de grens tussen Beijum en De Hunze. De nachtelijke graffiti 'kunstenaars' gaan net zo lief bij de buren op bezoek als bij ons.

Sterker nog, hun 'kunstwerken' vallen in De Hunze veel meer op in vergelijking met het van zichzelf toch al bonte Beijum.

Er is de laatste dagen gedoe in Beijum om een of meerdere crossmotorenrijders die met 70/80 km/uur door de wijk denderen. Racebaan Beijum. Terwijl De Hunze toch prachtige langgerekte straten heeft....
Maar goed, het is niet sympathiek, en de blogger moet de buren een beetje te vriend houden, om deze vorm van overlast ook nog eens naar het rustieke De Hunze te exporteren.

Geen opmerkingen: