vrijdag 9 juni 2017

"DE WEGWIJZER WORDT EEN PLEK VOOR ALLE BEIJUMERS""Het is niet de bedoeling dat mensen hier een vaste ruimte gaan claimen.Het pand wordt beschikbaar gesteld aan alle Beijumers die iets willen doen. Kijk, deze grote ruimte is binnenkort beschikbaar voor kunstenaars uit Beijum, maar als ze klaar zijn moeten ze de ruimte weer vrij maken voor andere activiteiten en initiatieven vanuit de wijk."

Gistermiddag reed een wit busje (afbeelding links) voor de Wegwijzer Plein Oost en drie mannen stapten uit en tilden kantoorstukken en meubels naar binnen.

Een van hen was Bob Boeijen. U ziet hem op bovenstaande afbeelding staan. "Ik hoef eigenlijk niet alleen op de foto, we zijn met z'n drieën, maar het klopt dat de gemeente Groningen mij heeft gevraagd om beheerder van de Wegwijzer te worden."

De grote ruimte in het pand waar hij op doelde zien we op de rechter foto. Tot ongeveer anderhalf jaar geleden was in deze ruimte MJD gehuisvest. Wordt dit o.a. een soort van vervangende ruimte voor het ter ziele gegane kunstenaarsPand49? 

Beheerder Bob woont vlakbij het pand, in de Wibenaheerd. Hij heeft zijn sporen verdient binnen het vrijwilligerswerk en hij is door de gemeente Groningen gevraagd deze klus (beheerder) op zich te nemen.

Zoals eerder gemeld gaat Sociale Long ook spreek- of inloopuur houden in de Wegwijzer, dit in plaats van de Beijumsessies die tot nu toe zijn gehouden.

Een woordvoerster van Sociale Long meldt:


Ben je ook nieuwsgierig naar de nieuwe bestemmingsplannen van de wegwijzer? Kom dan 15 juni om 19:30 naar de wegwijzer tegenover de bieb (in hetzelfde gebouw)! We hebben een paar Beijumsessies georganiseerd om de buurt een platform te geven voor mensen met ideeën of wensen en ondanks dat we hier veel aandacht aan hebben besteed en er echt wel mooie dingen zijn ontstaan is het toch niet het succesnummer geworden waar we eigenlijk op gehoopt hadden. We hoopten eigenlijk op meer verbinding. Verbinding tussen mensen onderling, verbinding tussen instanties en bewoners, verbinding tussen bewoners en verenigingen. Eigenlijk hoopten we dat de mensen elkaar zouden weten te vinden om datgene tot stand te brengen wat ze graag zouden willen inbrengen in en voor de wijk. We hoopten dat te bereiken door de Beijumsessies, maar helaas heeft dat niet uitgepakt zoals we hoopten. We denken zelf dat dit ligt aan het feit dat mensen de drempel te hoog vonden om naar een Beijumsessie te gaan omdat je dan voor een groep je idee zal moeten presenteren en dit voor heel veel mensen eng is of aan het feit dat de Beijumsessies af en toe georganiseerd werden maar niet op regelmatige basis waardoor je natuurlijk snel zo'n avond vergeet of net die ene avond er niet bij kon zijn vanwege andere verplichtingen. Toch vinden we het belangrijk om de buurt een platform te geven waar ze hun ideeën en wensen kwijt kunnen. Een buurt kan immers alleen maar groeien als er liefde en aandacht in gestopt word. Stop je liefde en aandacht in de wijk dan zal de buurt gaan groeien, neem je alles maar voor lief en wil je er geen aandacht en liefde instoppen zal de buurt veranderen in een onaangename plek. Daarom hebben we eens zitten brainstormen hoe we dat het beste zouden kunnen aanpakken en ook eens naar andere buurten gekeken hoe zij dit probleem aanpakken. Lewenborg heeft bijv 1x in de maand een inloop waar buurtbewoners hun ideeën en wensen kwijt kunnen en dat werkt prima. Zoiets willen we hier ook proberen! Lekker laagdrempelig in de hoop dat jullie dan wel de drempel overstappen. Dus heb je een idee of wens voor de buurt dan willen we jullie graag in de wegwijzer de weg wijzen naar elkaar! Kom dus naar de wegwijzer met je idee of wens om te kijken wat we kunnen doen om jouw wens of idee de wijk in te lanceren! We gaan 1 keer in de maand te weten op elke 2e donderdag van de maand een avond organiseren waar iedereen zonder afspraak kan binnenlopen met een idee, een vraag of zomaar voor een praatje. Zet de volgende data alvast maar in de je agenda: 15 juni (Zie update!) 13 juli 14 september 12 oktober 9 november 14 december Op deze data zijn wij sowieso aanwezig om jullie te ontvangen met een hapje en een drankje. De locatie is in de wegwijzer. tegenover de bibliotheek (in hetzelfde gebouw) van 19:30 tot 21:00 zijn jullie van harte welkom!!


Zie nog eens dit bericht over de leegloop van de Wegwijzer.
Update 10/6, 20:35 uur; genoemde eerste datum, 15 juni, gaat NIET door. het begint op 13 juli, van 19.30 tot 21.00 uur.

Geen opmerkingen: