dinsdag 6 juni 2017

UIT DE OUDE DOOS (332)

'Ik fiets langs de wijkring, maar o wat een strop. Je wil nog wel verder, maar het fietspad houdt op.'

Dit liedje galmde bijna achttien jaar geleden door Beijum, en in het bijzonder tijdens een bij 't Trefpunt gehouden protestdemonstratie.
Kinderen droegen gekleurde petjes met opschrift 'Boze Beijumer.'

Zie foto uit het Nieuwsblad van het Noorden van 10 november 1999.
Tegenwoordig, 2017, kun je langs de hele wijkring van Beijum fietsen.
Hoe die ontwikkelingen destijds zijn gegaan, zal ondergetekende de komende dagen proberen uit te zoeken, er moet nog ergens een foto in de Oude Doos staan waarop door middel van een bord langs de Amkemaheerd werd aangekondigd dat daar een fietspad aangelegd zou worden.

Maar los van de inhoud, Beijum was destijds nog te mobiliseren, en de bewoners gingen nog op de barricades om bepaalde wensen gerealiseerd te krijgen.

Kom daar nou nog maar eens om. Wat een tamheid. Maar het kan ook zijn dat bewoners van Beijum erg tevreden zijn met alles wat ze aan voorzieningen in hun wijk hebben.

Van DeKrantVanToen
Update 19:06 uur. Lezer reageert: 'Dat het onveilig was kan ik me voorstellen, maar er moet niet overdreven worden. Vierhonderd ongelukken per jaar houdt in dat er gemiddeld meer dan een ongeluk per dag plaatsvond. Dat was niet zo.'

2 opmerkingen:

DDD zei

"Tegenwoordig, 2017, kun je langs de hele wijkring van Beijum fietsen."
Dat is niet waar. Bij de Euro Cafetaria houdt het fietspad op en moet je op de weg verder. Pas voorbij de beide in- en uitritten van de Boelemaheerd kan je er weer op.

Kees Huizenga zei

"Woordvoerder Rein van der Velde van de BOB" was in november 1999 lid van het bestuur van de BOB. Hij was, geloof ik, vice-voorzitter.

Nu is hij voorzitter van de BOB. Tijdens het bewind van John Veldman en eerder, tijdens het bewind van Wim Klein, was hij jarenlang penningmeester van de BOB.

Wat doet de BOB aan kadervorming? Is er voldoende doorstroming?

Waarom worden lieden van de Sociale Long Beijum (SLB) niet actief binnen de BOB? Wat schrikt hen af?

Het is mij bekend dat Rein van der Velde baalt van de grote verdeeldheid binnen de SLB inzake de oprichting van een stichting. Dat heeft hij mij vorig jaar op 18 november medegedeeld op de Sibrandaheerd. Gans transparant. Ik begrijp Rein in dit verband. Zeker als Wij Beijum graag wil optrekken met de SLB wat betreft de subsidiëring van wijkprojecten. Dat adviesrecht heeft in formele zin de BOB.