dinsdag 12 december 2017

180 KERSPAKKET-DOZEN VULLEN IN DE BRON
Met man en macht wordt vandaag in kerkelijk centrum De Bron gewerkt om 180 kerstpakketten te fabriceren voor Beijumers die niet veel geld tot hun beschikking hebben.

En zo ziet het eruit, zie foto boven, 180 open gespreide dozen, alls afbeeldingen zijn vanmiddag tegen half twee gemaakt.

De HulpExpress-busjes van Sieze hebben alle producten van de Wegwijzer naar De Bron verscheept.

Zie ook nog eens het bericht van afgelopen zaterdag met video.

In dat bericht deed de Beijumblogger een (iewat uitdagende) oproep richting Dagblad van het Noorden. Hoezo wel naar Beijum scheuren als er stront aan de knikker is? En niet wanneer er wat moois gebeurd?

Wel, vanmiddag  zijn 'ze' geweest. Een verslag maken van het 'derde kerstsprookje' in Beijum op rij.
Een dezer dagen in de krant...en wellicht op de site van DvhN....

Toch heel apart....180 (honderdtachtig!) kerstpakketten. In welke wijk in Nederland vind je zoiets?

In elk geval in Beijum. Een wijk in de stad Groningen waarin bewoners zich graag van hun goede en positieve kant laten zien.

De mensen die vlak voor kerst een goed gevulde doos krijgen overhandigd, zijn de lachende derden.


1 opmerking:

Anoniem zei

Het grote aantal kerstpakketten in de wijk bevestigd juist dat er butennissig veel arme Beijumers zijn. Beijumers die afhankelijk zijn van liefdadigheid en kerkelijke diaconie, van steeds dezelfde vrijwilligers, omdat de gemeente Groningen niet genoeg voor hen zorgt. Schrijnend in een land waarover het Sociaal Cultureel Planbureau schrijft dat het zo goed gaat. De tweedeling, ook binnen Beijum, is na de zomerpublicaties in het Dagblad van het Noorden over armoede een voor-oordeel bevestigend artikel waard. Ik geloof niet dat je op de noodzaak tot 180 kerstpakketten trots hoeft te zijn. Wel is het goed dat benoemd wordt dat er te veel buurtbewoners in Beijum blijvend in armoede & isolement zitten. En extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld om de energierekening te betalen. En daar mag je gerust ook GroenLinks wijkwethouder Mattias Gijsbertsen mee confronteren, in plaats van dat diezelfde vrijwilligers zich wel-tevreden onderhouden met deze verantwoordelijk stadsbestuurder over hun goeie daad voor kerst en tegen de hel. Iedere arme Beijumer een partij zonnepanelen op het dak, en meteen die kouwe vochtige vloer isoleren, zodat iedereen er met kerst warmpjes bij kan zitten is mijn decemberwens.