dinsdag 26 december 2017

COMMUNICATIE VIA BRIEFJES AAN BOMEN'De persoon die rommel, te weten pannenkoeken, vleeswaren en diverse verpakkingen in onze container nr. 38 heeft gedumpt.
Bij deze geef ik je de kans dit uit te leggen. Je bent gezien.
Zo niet, je wordt in de gaten gehouden, en de container ook.
Dus bij een volgende keer, denk goed na.
"Ver"strekkende gevolgen voor je, bij herhaling.'

De Beijumblogger heeft getracht de tekst die we op bovenstaande afbeelding zien zo goed mogelijk over te tikken. Het drama speelt zich af in de M-heerd.

Apart. De dader is gezien, maar we leggen geen bezoekje bij hem af, wel krijgt de schavuit een kans om zijn misdaden uit te leggen. Als hij dat niet doet, dan wordt hij in de gaten gehouden. En de container ook. Mocht hij de volgende keer weer pannenkoeken en vleeswaren in de container van de schrijver gooien, dan zal dat verstrekkende gevolgen hebben.

Boos en dreigend bedoeld. Maar het komt tamelijk humoristisch over. Dader, je mag uitleggen waarom je pannenkoeken in mijn container gooit. 'Nou ja, ze waren erg zwart van onderen, en ze begonnen ook een beetje te schimmelen.'
Ok, goed dat je dit uitlegt. Anders zou ik je in de gaten houden. Nu kan ik het loslaten.

Natuurlijk is de dader niet gezien. Dit heet bluffen.

Wat zouden de verstrekkende gevolgen kunnen zijn? Worden in het vervolg de wederom in de container aangetroffen vleeswaren en pannenkoeken door de brievenbus van de onverlaat teruggegooid? Poeh, nait best.

Hallo, koning Willem Alexander, sympathieke maar ook o zo stijve zeurstengel uit het  koningshuis, in Beijum communiceren we niet via social media. Wij plakken hier briefjes op de boomstammen. Snap ie?

Lees ook het opschrift op de rechter afbeelding. Lerop, hier spelen kineren. Staat er.

Beste Willem Alexander kun je even een half miljoen euro van je riante uitkering naar Beijum overmaken voor wat taallessen en betere communicatie op straat? Dank u wel, en de groeten namens de Beijumse minima aan Maxima.

PS, zullen we elkaar een keer echt ontmoeten i.p.v. via social media en blogs?

Geen opmerkingen: