donderdag 14 december 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (61)


In De Hunze wonen in de regel draagkrachtiger mensen als in Beijum. Allemaal koopwoningen, een kerstpakkettenactie zie ik zo niet gebeuren bij de buren.

Gistermiddag reed de Beijumblogger die kant op, even een foto maken voor deze serie. Hij reed net voorbij het Heerdenpad De Hunze in en zag vanuit de wijk een bestelbusje van kringloopwinkel Mamamini aan komen rijden.


Net te laat voor een foto. Een kringlooop-busje verwacht je eerder in Beijum. Soms komt een thema gewoon op je pad.

Was er ook wat van standsverschil merkbaar in De Hunze? Het ziet er allemaal zo gelijkgeschakeld uit...straten, woningen, carports.
Daar doet de blogger de Hunzenaren geen recht mee, zo komt het van de buitenkant een beetje over. Geen idee wat er allemaal binnen de muren gebeurt.

In een straat waarvan de naam is ontschoten stonden twee sneeuwpoppen op een afstand van amper honderd meter naast elkaar.

Kijk, hier wél standsverschil.
Zie foto boven, een heer van stand, kan niet missen. Een notabele.

Foto links, een scharminkel met een soort van muts of pet op zijn armoedig hoofd. Een sneeuw-tokkie.

De heer van stand en de scharminkel zijn hoogstwaarschijnlijk gisteravond en vanochtend van de regen in de drup geraakt en opgelost in het oneindige universum.

(Je moet voorzichtig zijn tegenwoordig met wat je schrijft...en daarom voor de zekerheid (knipoog), het zouden ook twee sneeuwvrouwen of zowaar genderneutrale sneeuwpoppen (hebben) kunnen zijn. De huidskleur, daar kunnen we niet omheen, die is wit...)

Geen opmerkingen: