vrijdag 29 december 2017

INBREKERS ACTIEF IN BEIJUM

Afbeelding van hier

Sluit de deuren en ramen van je woning goed af en let ook een beetje op het huis van de buren.
Er zijn mensen op vakantie of op de een of andere manier niet thuis tussen kerst en oud en nieuw. Een gegeven wat ook bekend is bij het inbrekersgilde.


Begin deze week werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Froukemaheerd.

En vandaag postte Politie Groningen-Haren dit bericht op hun Facebooksite:

Afgelopen nacht kregen de collega's de melding dat er zou worden ingebroken aan de Framaheerd. Een getuige had 3 jongemannen in een oudere Mercedes zien stoppen bij een woning. Toen hij de telefoon pakte en de politie belde, gingen de mannen weer weg. Nadat de collega's ter plaatse kwamen, zagen zij dat er braakschade aan de voordeur zat. Prompt kwam ook de oudere auto weer aanrijden. De auto is aan de kant gezet en de inzittenden zijn gecontroleerd. Daarbij bleek dat naast vuurwerk er ook inbrekerswerktuigen in de auto lagen. De 3 mannen zijn daarop aangehouden en ingesloten. De aangetroffen goederen zijn allemaal inbeslaggenomen. De mannen zitten nog vast voor onderzoek.

Update 15.00 uur.
Er komen meerdere inbraak-meldingen binnen. Afgelopen nacht is een poging gedaan om het Munsterhoes binnen te komen. Ook kapsalon Time Out op Plein Oost kreeg ongewenst bezoek (poging tot)

Nog even over de inbraak op klaarlichte dag in de Froukemaheerd. De zoon van de bewoners meldde:
"Ik heb het ontdekt, mijn ouders waren op een verjaardag, ik had hun auto te leen en wilde de sleutels door de brievenbus gooien. Maar dat was niet nodig, de deur stond open. Inbrekers zijn tussen half twee en zes uur binnen geweest. Alle sieraden en spaargeld zijn gestolen, verder is alles doorzocht, tot aan de zolder aan toe. De televisie hebben ze gelukkig wel laten staan.

Update 15.45 uur; er is ook een inbraakpoging geweest bij de slagerij in Winkelcentrum Beijum.

Update 23.30 uur, het bericht gaat viraal in Beijum, mede door Facebook, waar het bericht al ongeveer 40 keer gedeeld is. Zie beneden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar is de politie? OOk heel veel vuurwerkwordtnu al afgestoken!!!!!! Willen ze beijum weer in puin?

buttsmegee zei

We kunnen duidelijk niet rekenen op de politie. Maar dat wist ik al. Stelletje donutvretende luiaards die ze zijn.