woensdag 6 december 2017

STICHTING KINDER & JONGEREN RECHTSWINKEL (ook voor jeugd uit Beijum)


Er is een kinder-en jongerenrechtswinkel beschikbaar voor jongeren die daar behoefte aan hebben.
Onderstaand bericht is een tijdje geleden ingezonden. Maar nog immer actueel.

 Onze rechtswinkel geeft gratis juridisch advies aan kinderen en jongeren tot 21 jaar. Wij hebben een algemeen spreekuur en lopen daarnaast spreekuur op locatie bij het Poortje jeugdinrichtingen. Er zijn zo’n 30 WO rechtenstudenten bij ons werkzaam die dit met veel plezier naast hun studie doen.

Wij kunnen gelukkig een heleboel kinderen en jongeren helpen maar zouden graag wat meer bekendheid willen zodat we nog meer van onze diensten aan kunnen bieden. Dit blijkt helaas nog best lastig te zijn en flyers, posters, voorlichtingen enz. blijken nog niet genoeg. Gelukkig is onze nieuwe website (zo goed als) af en die willen we graag aan zoveel mogelijk mensen laten zien. (www.noord.kjrw.eu  neem gerust een kijkje!)

Daarnaast zijn we op dit moment bezig om ons bereik te vergroten door te werken aan samenwerkingsverbanden met andere organisaties. Wij zijn op dit moment actief bij Elker (jeugd- opvoedhulp) en gaan ons vanaf nu ook richten op de WIJ teams in verschillende wijken van Groningen. Hoog op dit lijstje staat het WIJ team van Beijum. Wij denken dat er in deze wijk zeker problematiek onder jongeren speelt waar wij een helpende hand kunnen bieden.

Daphne ten Hoor
Medewerker Kinder-en Jongerenrechtswinkel Noord-Nederland

Geen opmerkingen: