zondag 31 december 2017

NATTE RUSTIGE OUDEJAARSMIDDAG BEIJUM


Het knalt aan een stuk door. Schreef de blogger in het voorgaande bericht. Dat klopte ook, ten tijde van tikken was er een saldo van ongeveer een kwartier vlakbij hem in de buurt hoorbaar.

En toen verstomde het lawaai, en viel het geknetter en geknal eigenlijk  behoorlijk mee.

Met dank aan de regen, een gegeven waar eigenaren van schrikachtige honden en poezen niet rouwig over zullen zijn.

Even een rondje door druilerig Beijum fietsen.

In voorgaande jaren waren er veel groepjes jongeren met vuurwerk op straat bezig, dit jaar tot nu toe bijna niet. Zal het aan de regen liggen? Is er een kentering gaande?

Alleen in de Scheltemaheerd trof ondergetekende een viertal jeugdigen. Zie afbeelding boven. Regenjassen aan. Of onder een portiek schuilen en afknallen.

Maar daarvoor was de blogger op Plein Oost. de voorgaande jaren was de Wegwijzer altijd met hout afgetimmerd, althans, de ingang van het gebouw We zien nu een rolluik, zie afbeelding links.
Dat ziet er minder 'oorlog achtig' uit. De Duitse super tegenover de Wegwijzer heeft wel planken voor de ramen getimmerd, zie afbeelding rechts.

In en rond Winkelcentrum Beijum was het relatief rustig. Geen wagens met mannetjes die planken voor de ruiten aan het timmeren waren, zoals voorgaande jaren het geval was. Zie afbeelding links, Shoetime Bert laat zijn ramen ook dit jaar weer oningepakt.

De enige planken die tot nu toe zijn waargenomen zijn bij de onderdoorgang in de Atensheerd waargenomen. Zie afbeelding rechts, het pand van de Huismeesters.

Niks wijst op een gewelddadige en vernielzuchtige jaarwisseling. Je weet het nooit zeker, maar de voortekenen zijn gunstig.

Hoe lag Beijum er op de eerste dag van dit aflopende jaar bij? Zie nog eens hier
Opvallend, voor het eerst in jaren was er geen vuur en oliebollen-gezelligheid in de Scheltemaheerd aanwezig.

Hierna volgt een bericht over gezelligheid en oliebollenverkoop in 't Trefpunt.

Geen opmerkingen: