zondag 3 december 2017

WIT WINTERWEER LAAT SPOREN ACHTERAls er sneeuw ligt zijn er vaak sporen van mensen en dieren te zien. 

Voet(schoen)/pootafdrukken.

De Beijumblogger herinnert zich een waar gebeurt verhaal uit zijn jeugd dat de politie een inbreker heeft opgespoord en ingerekend door eenvoudigweg de voetstappen in de sneeuw te volgen vanaf het ingebroken pand naar een woonadres.

Gistermiddag fietste ondergetekende langs het zijweggetje naast de Boerderijum, aan de zuidzijde.
Ook daar waren sporen extra duidelijk zichtbaar omdat het wit van de rijp was.

Zie foto boven.
Wat heeft de trekker daar gedaan? En was het het waard om daar langs de rijden? Moest de sloot soms uitgedregd worden? Zo ja, dan is het nog enigszins te snappen. Maar anders, boer, Beijum is al bijna veertig jaar een woonwijk en geen boerenland meer. Begrepen?

Terzijde, de sloot, wat groeit daar een soort van riet in, het stak mooi boven het laagje ijs op de sloot uit. Zie afbeelding rechts.

Foto links tenslotte. Nee, Barmaheerdjes, niét met de auto over het gras rijden om gemakzuchtig de route af te kunnen snijden naar de wijkring. Is jullie woonheerd voor zoveel geld opgekalefaterd, drie jaar geleden was dat, samen met de Doornbosheerd, krijg je dit.

Om de hoek rechts ligt een verpauperd Ganzenbordspel. Zie nog eens dit bericht
Wat zien we op de rechter muur op nog steeds de linker foto. Dit hakenkruis

De winterse omstandigheden laten gemakkelijk sporen na. Maar het blijft lastig om de gasten op te sporen (foto links) die andere bewoners van de Barma- en Doornbosheerd in verlegenheid kunnen brengen. Want het gebeurt weer eens daar...

Geen opmerkingen: