donderdag 21 december 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (62)


Vanaf het Heerdenpad, fietspad tussen de Korrewegbrug en Beijum vice versa, kunnen fietsers en bromfietsers op verschillende plekken afslaan om De Hunze in te gaan.

Zie foto boven, het lijkt wel een oneindige lange steeg die helemaal naar de andere kant, de noordzijde, van genoemde wijk loopt.

Er staat geen bord bij de steeg, dus zowel voetgangers als ook (brom) fietsers mogen er gebruik van maken. Bromfietsers moet je afremmen, vandaar de ijzeren schragen die we een stukje verderop zien.

Even verderop langs het Heerdenpad, richting Korrewegbrug, staat nog steeds de zieke boom met koorts, zie nog eens dit bericht van gisteren

De Beijumblogger ging nog even bij de patiënt kijken en fotografeerde binnenin de ziekenruimte van de boom.
Zie afbeeldingen links en rechts.

Links zien we de elektrische kachel die de temperatuur van de boom omhoog moet stuwen. Op de rechter afbeelding zien we ook een stukje van de wandelstok van de zieke boom.

Eigenlijk zou de patiënt een paar keer per dag geknuffeld moeten worden, of dat iemand uit De Hunze er even mee gaat praten. Een nachtdienst-rondje? Krijgt de boom wel genoeg te drinken? Dat schijnt toch erg belangrijk te zijn als je koorts hebt.

Kom op mensen uit De Hunze, wees een beetje lief voor jullie zieke boom.

Geen opmerkingen: