zondag 3 december 2017

TEXTIEL- EN SCHOENENCONTAINER BIJ PLEIN OOSTSinds een paar dagen zijn twee extra containers op de hoek Claremaheerd/Plein Oost geplaatst. De bedoeling is dat er o.a. kledingstukken en schoenen in worden gegooid. En dus niet open en bloot op straat rond de containers wordt gegooid...

Zie foto boven.
En zie de wishfull thinking-tekst op de containers, afbeelding links. Fijn dat u meehelpt aan minder afval en meer hergebruik. Dank u.
Je zou de tekst ook cynisch kunnen gebruiken.

De vervuilers van Beijum. Je zou ze soms een ouderwets pak rammel willen geven. De aso's. Worden ze verwend met Milieustraten, waar ze hun troep gratis heen mogen brengen. Worden ze nu bediend met extra containers (boven)...wedden dat de boel er binnen de kortste keren toch weer goor en aso
bijligt?

De goed bedoelende Beijumers zijn klaar met de vuilnis-aso's.

En de buurtconciërges klaarblijkelijk ook. Zie hier nog eens de kanjers die door weer en wind de openbare ruimte in Beijum schoon proberen te houden.
Ronald Gramberg staat uiterst links op de foto, open de link. Hij postte vandaag onderstaande afbeelding op Facebook en schreef erbij:

Zolang de Gemeente Groningen dit toelaat houden we dit uitzicht in onze straten.Deze afvalhopen zorgen ook voor meer zwerfvuil in de wijk die de buurtconcierges waar ondergetekende ook vrijwillig bij werkt nog meer werk bezorgd naast alle ander zwerfafval van b.v. de fastfoodketens,kinderen(chipszakjes,pakjes drinken,snoeppapiertjes),blikjes,luiers, enz.

1 opmerking:

Ria zei

Hoezo laat de gemeente dit toe??

Wat een rare opmerking. Dagelijks zijn handhavers rond, die wroeten in het afval om te kijken of ze iemand kunnen aanspreken. Dagelijks rijden er auto's van de gemeente rond, om de troep op te ruimen.

Het zijn nog steeds bewoners, die deze troep maken. De gemeente probeert het op allerlei manieren te voorkomen en tegen te houden, maar ze kunnen niet 24/7 iemand bij de afvalbakken zetten, natuurlijk.