zaterdag 30 december 2017

EVEN OUDEJAARSBOODSCHAPPEN DOEN IN LEER (Deutschland)
Niks ten nadele van de winkeliers in Winkelcentrum Beijum, maar een (bijna) oudejaarsritje richting Leer in Duitsland loont zich op allerlei manieren.
Een beetje een schoolreisjesgevoel, de benzine is goedkoper, de Schnapps ist billiger, nou ja, gewoon leuk en goedkoop om er af en toe heen te rijden.

Niet meer naar Famila, dit grote winkelcentrum bij afslag Leer Nord bestaat sinds het afgelopen voorjaar niet meer.

Een jaar geleden reed de Beijumblogger naar de bewuste winkel, zie nog eens dit dit speedy filmpje (paar minuten) van stad Groningen naar Leer.

Die Duutsers mensen, wat hebben die een enorme grote winkels. Nou ja, in deutschland ist alles besser und größer. Terzijde, dat 'alles besser' moest je 25 jaar geleden als Duitser in Groningen niet verkondigen. Maar ondergetekende heeft het idee en het gevoel dat de vijandigheid van Nederlanders richting Duitsers behoorlijk is afgenomen (veel mensen hebben nu een ander vijandsbeeld...).

De Beijumblogger ging vanmiddag met Junior naar de Multi in Leer. Vlak voor de Emstunnel de afslag nemen.
Mensen kinderen, wat een joekel van een winkel. En Duutsers, dat größer weten we nu wel, maar hoezo een fles sterke drank van vierenhalf liter verkopen?

Zie afbeelding links beneden.
Verleidelijk om mee te nemen, maar niet gedaan, voor een heel jaar borrels in één fles.

Foto rechts en tweede van links boven, hmmm, vuurwerk is er ook goedkoper dan in Nederland. Wat een vuurpijlen. En (links) wat een knallers.

Foto tweede van boven rechts, hallo Duutsers, gaan we interessant doen? Hoezo met de kinderen in een nep-boot wat gaan eten?

Foto helemaal beneden. De Beijumblogger is gezegend met een heerlijke ligbad.
Wat kun je in Deutschland veel zakjes met heerlijke badspul kopen.
En die namen, de merken....Klik groter. Sinnensaltze, Kleiner Trostspender. Sinnensalze Schön dass es Dich gibt. Muskel Vital. Badekristalle viel Glück.

Daarom zou je het eigenlijk al moeten kopen.

Foto links beneden, ondergetekende is geen dikke zuiper, maar een lekker flesje uit Duitsland, hmmm, dat is niet verkeerd. Vind ook de kniepstüver in hem.

Foto rechts, Wir fahren zurück nach Groningen. Maar we gooien de gas-tank bij de grens nog even vol (Citroën c5 met lpg). Dat scheelde een half jaar geleden niks, NL-Dld, maar nu wel. Tien cent de liter goedkoper.

Allerhande deel-persoonlijkheden binnen de blogger keerden tevreden terug in de mooiste stad van noord Nederland. De kruidenier, de borrelliefhebber, de liefhebber van de Duitse taal, de bad-gast (Badewanne) en ook de schoolreisjes-genieter.

Leer ist ein Reise wert.

Geen opmerkingen: