woensdag 27 december 2017

DE KOMENDE JAARISSELING IN BEIJUM


Beijumers moeten de komende jaarwisseling hoofdzakelijk thuis, of straat of bij buren, vrienden, familieleden vieren.
In de lokale café's kan ook, zie de aankondiging boven, vanaf 23.00 uur oudejaarsavond kan men in het Cafe Biljart gezelligheid zoeken en na middernacht elkaar het beste toewensen, toasten, zoenen, etc.

Is er verder nog wat te doen? Nee.

De jaarwisseling van 2009 op 2010 liep verkeerd af in Beijum. De Mobiele Eenheid voerde charges uit op de Emingaheerd, ter hoogt van het winkelcentrum.

Om verdere gelazer te voorkomen organiseerde de gemeente Groningen met behulp van jongerenwerkers, dj's, muziek en een grote vuurbak de jaren erop een de-escalatie-feest op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum. Het was voor herhaling vatbaar.
Dat stopte in 2015

Dat ging relatief goed, er waren in elk geval geen rellen meer in de wijk waar de ME aan te pas moest komen. Op oudejaarsavond waren voor het eerst sinds jaren niet alle ramen van het winkelcentrum met planken dichtgetimmerd. Wel liep er een beveiliger

Op 1 januari dit jaar leek de schade mee te vallen, al zal niet iedereen dit kunnen beamen.

De Beijumblogger heeft geen glazen bol waar hij in kan kijken, maar hij verwacht dat de opgaande lijn aangaande de jaarwisselingen in Beijum zal worden voortgezet.

Er is een nieuwe smartphone-generatie gekomen, vernielen is uit, je bent een loser als je je daar toe verlaagt.

Geen opmerkingen: