donderdag 7 december 2017

SIETZE HEEFT TWEEDE HULPEXPRESS-AUTOOTJE


"Jammer dat je er vanmiddag niet bij kan zijn, er komt o.a. een blinde man die we al een tijdje helpen, hij wil wat terug doen en gaat een liedje zingen."

Ruim een half jaar geleden gaf hij reeds aan dat hij uitbreiding van 'zijn' wagenpark wilde. In elk geval nog een HulpExpress erbij.
Sietze den Iseger zal vanmiddag een blije en tevreden Beijumer zijn. De oprichter van de HulpExpress krijgt er een gewenste tweede wagentje bij.

In april dit jaar kreeg Sietze een cheque van 2500 euro overhandigd, zie nog eens dit bericht (met video).

De Beijumblogger kan  vanmiddag niet aanwezig zijn als wethouder Ton Schroor het tweede HulpExpress-karretje officieel aan Sietze gaat overhandigen. Maar de hulpvaardigste bewoner van Beijum was wel eerder vanmiddag bereid om even met zijn uitgebreide 'wagenpark' op de foto te gaan.

Zie afbeeldingen, tegen 13.00 uur vanmiddag gemaakt. Foto links, met het tweede autootje kun je gemakkelijk snoeihout en grofvuil bij een der vuilnisstations weg kieperen.

Sietze, ga je komende kerstdagen net als vorig jaar weer kerstpakketten rondbrengen? "Nee, een wagen met opschrift 'HulpExpress' kan die dagen stigmatiserend werken als die voor de deur komt."

Hoe heb je het tweede wagentje kunnen regelen? En wie gaat er op rijden? "Via subsidies en bijdragen van de gemeente Groningen, we hebben een team van vijf chauffeurs en we beperken ons niet meer tot Beijum maar rijden door de hele stad."

Het is vandaag Nationale Vrijwilligersdag. Sietze uit Beijum is ontegenzeggelijk dé vrijwilliger van de grootste wijk van Stad Groningen. Hij brengt grofvuil weg, doet kleine verhuizingen, klusjes bij mensen, pakketten van de Voedselbank naar mensen brengen die daar behoefte hebben.

De top-vrijwilliger van Beijum kwakkelt een beetje met z'n gezondheid. Maar de humor laat hem niet in de staak. "Als ik het loodje ga leggen, mogen ze me in mijn kast met de HulpExpress naar het crematorium rijden."

Dat dat nog even lang mag gaan duren, Sietze den Iseger!

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

De doop van het eerste en tweede busje vond plaats binnen het gebouw van Wij Beijum. Omdat het buiten regende en waaide. Deze doop werd gesymboliseerd door het tonen van de twee motorsleutels door twee gedreven vrijwilligers. In aanwezigheid van wethouder Ton Schroor, die met een welbespraakte mond oprecht gemeende complimenten uitdeelde. Hij bewonderde de kleinschaligheid van de twee buurthulpbussen. De heer Sietze den Iseger werd "een parel van de wijk Beijum" genoemd.

Een vrouw, die zich bezighoudt met "sociale innovatie", hield eveneens een warme toespraak. Ik weet niet of het een gemeenteambtenaar betreft of een vertegenwoordiger van een stichting, die sociale projecten subsidieert.

Een bijna blinde zanger vertolkte op hartverwarmende wijze een lied van André Hazes.

Ik heb genoten van de positieve sfeer tijdens deze seculiere doopdienst. Beijum op zijn best! Sociaal, benaderbaar, bereikbaar, laagdrempelig, hulpvaardig, dienstverlenend en luisterend met compassie. "Achter de voordeur!"