maandag 11 december 2017

MAANDAGOCHTEND (335)


 Beijum ontwaakt(e) vanochtend in een winterse sfeer. Doordat de temperatuur vannacht om het vriespunt cirkelde, is alle gisteren gevallen sneeuw grotendeels blijven liggen.

Het bed is behaaglijk warm met dit type weer, maar praktisch overal in de wijk floepten ongeveer een uur geleden de lichten aan nadat de wekker was gehoord, werd de verwarming aangezet, werd gedoucht, een ontbijt genuttigd en op fiets of auto koers gezet naar werk of school.

De foto's die we boven, linksboven en rechts zien zijn vanuit de Froukemaheerd opgestuurd door lezer Kor.

Zoals tijdens praktisch alle winterse dagen in de afgelopen jaren blijft het vooral uitkijken in de woonheerden. Zie bovenstaande foto. Vooral op de fiets kan het hier verraderlijk zijn, de ringweg om Beijum en de oostelijke ring om stad zijn meestal goed begaanbaar omdat hier i.i.t. de woonheerden wél wordt gestrooid en/of geveegd.

Foto's linksonder en helemaal beneden zijn door de blogger gemaakt.

Koning Winter heeft voor het eerst dit seizoen echt toegeslagen.

De meeste kinderen zijn een kwartiertje geleden veilig hun verwarmde school en leslokaal binnengegaan, de meeste volwassenen zullen onderhand op hun werk zijn aangekomen.

Het zijn de donkerste dagen van het jaar. Één troost, over tien dagen is absoluut de donkerste dag, daarna gaan we zeer zéér langzaam (maar het leven gaat snel...) naar het licht toe.

Acht jaar geleden reed de Beijumrijder onder winterse omstandigheden een rondje wijkring en oostelijke ringweg. 


Geen opmerkingen: