zondag 24 december 2017

OP DE THEE BIJ DE DAMES VAN DE BREICLUB IN DE BRON


"Alsjeblieft, dit heb je wel verdiend. Hartelijk dank voor je inzet tijdens de afgelopen kerstpakketten-actie hier in De Bron. Je was er steeds en je hebt je die dagen enorm ingezet om alles te laten lukken."

Kersverse Superstadjer Christine de Ruiter weet wat geven en nemen is. Kreeg ze tien dagen geleden een geldprijs en dikke bossen bloemen, open de link boven, eergisteren deelde ze een beste bos bloemen uit aan super-vrijwilligster Joke.
Zie foto boven. Vrouwelijke kanjers bij elkaar.

De Beijumblogger was toevalligerwijs De Bron binnengelopen omdat hij van buiten de dames van de breiclub bezig zag. Het was behaaglijk warm binnen. Gezellig met breinaalden tikkende dames. "Wil je een kopje thee?"

Dat ging er goed in. De blogger luisterde naar de gespreksstof van de dames. Hij kreeg er rode klapperende oren van. Ok, mannen kunnen over vrouwen praten, maar omgekeerd doen de dames vaak hetzelfde. Ondergetekende zal de inhoud van het gesprek  niet verklappen, hou het er maar op dat er niet alleen familiegeheimen bestaan, maar ook wijk-geheimen. En die zijn bij de blogger in goede handen.

Gelukkig, wat een opluchting, daar kwam Christine binnen. Na het uitdelen van de bloemen: "De dames breien nog steeds voor een goed doel."

Wat een leuke groep dames, aldus ondergetekende. Hij kan niet breien maar zou zo een middagje willen aanschuiven. Thee met wat lekkers drinken. Nog meer gespreksonderwerpen aanhoren (...).

Tweeënhalf jaar geleden maakte hij een filmpje van de breiende dames. Zie beneden.
Er kunnen nog meer dames gezellig mee breien. En mannen zijn ook welkom...Geen opmerkingen: