vrijdag 15 december 2017

EEN NIEUWE DOUCHE? DAN GAAN WE ER UITBUNDIG ONDER....


De douches en badruimtes van bewoners van huurhuizen in de Froukemaheerd zijn gerenoveerd.

They finished the job, zogezegd.

Wat verheugend, een nieuwe douche/badkamer.

We zijn er zo blij mee dat we er uren/dagdelen onder gaan staan.

Zie foto boven.

Het uitbundig douchen en badderen speelt zich, en de eerljkheid gebiedt dat te vermelden,  af in het hoofd van de Beijumblogger. In zijn fantasie.

Maar toch even, en zie nog maals bovenstaande afbeelding, die associatie is toch niet zo vreemd?

We zien een douche-raampje. Ja mensen, daarbinnen moet iets gebeurd zijn. Wat een nattigheid.

Foto links, wat kunnen arbeiders toch lief en sociaal zijn.
Staan ze twee maanden met een schaftkeet midden in de Froukemaheerd, zie nog eens dit bericht,  busjes en vrachtauto's rijden op en aan, o.a. van tegelzetbedrijven, moeten ze noodgedwongen over een stuk berm rijden, zetten ze de berm respectvol af met een rood/witte lint.

Hoe moet je het lint met de stokjes interpreteren?
Een kwestie van een (bedrijfs) visitekaartje achterlaten? Een doekje tegen het bloeden? Een pardonnetje?

Toe maar Froukemaatjes. Ga maar lekker uitgebreid douchen en badderen in jullie nieuwe doucheruimtes.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

De renovatie bij corporatie de Huismeesters in de froukemaheerd lijkt een mislukking, met die zeiknatte buitenmuur ter hoogte van de douche. Het kan bijna niet anders dan dat een lekke waterleiding de hele spouwmuur heeft doorweekt; foute montage en slecht tegelwerk, of erger. Ik hoor meer negatieve dingetjes van huurders over de renovatie bij jou in de buurt, dus grappig bedoelde opmerkingen over lange douchebeurten na 14 dagen zonder douche door het leven gemoeten te hebben, zijn zonder verder journalistiek onderzoek Fake News berichten.

Chris zei

Gezien de sporen op de muur komt de lekkage uit de dakgoot. Niets aan de hand dus met de badkamer.

Anoniem zei

Een slachtoffer van deze renovatie : een heleboel ellende, lekkage omdat ze door de riolering hebben geboord, flinke schimmelmuren door deze lekkage en heel veel langer als 14 dagen zonder douche...the job is finished?? Nou ik ben met hun nog lang niet finished...dit gaat zeker nog een staartje krijgen.

Anoniem zei

Ook bij ons was het plezier van de nieuwe badkamer van korte duur.Omhoogkomend laminaat ,schimmel stank uit de keukenkastjes en achter het behang een kletsnatte schimmelmuur! "Per ongeluk" een leiding geraakt ,deel vloer er weer uit,en op vrijdag ,jawel..nog "per ongeluk"een leiding geraakt ,dus ik kreeg wederom de sleutel met het groene hangertje overhandigd ! Eenmaal klaar ..waren de tegels er Schots en scheef en zwaar beschadigd in gezet ,dus weer eruit ! Ook wij dus 3 weken zonder badkamer en wasmachine gezeten ! Leve de nieuwe badkamer ! Woohoo...

Anoniem zei

Laat staan de beschadigingen die zijn achter gelaten :-( douche raampje kapot (met moeite toch vervangen) beschadigd behang op meerdere plekken ,muur niet gesaust, deurposten van badkamer en toilet zwaar beschadigd ,douche-raampje nauwelijks nog lakwerk op ..openstaande deuren met -1 door de bouwvakkers ,en zelfs na het af getekend te hebben liepen ze nog zo je huis binnen ,kwam een keer van de winkel was er zomaar een raamzetter boven bezig...beetje byzonder...een hoop na-werk en heeft veel te lang geduurd !! ...uiteindelijk ben ik blij met de nieuwe ruimtes! ...maar de manier waarop ! Is niet om over naar huis te schrijven !!!

Anoniem zei

Reactie op de eerste foto:Zeker weten ...is dit oorzaak van een geraakte waterleiding,precies de plek !zou het dakgoot lek zijn ,zou het water naar beneden lopen langs de muur ,dit is n steeds groter wordende vochtplek die van binnen uit komt...kan niet anders !

Chris zei

Deze woningen hebben een spouwmuur. Als er al sprake zou zijn van een lekkage van een waterleiding in de badkamer, dan slaat de lekkage niet door naar het buitenblad van de muur. Tussen de binnen- en buitenmuur is geen verbinding en er kan dus ook geen vochtdoorslag plaatsvinden.

Hier zie je ook duidelijk zwarte leksporen onder de dakgoot.

Op deze foto dus geen lekkage van een badkamer. Dit los van de vraag hoe de renovatie verder verlopen is. Het is en blijft natuurlijk sociale woningbouw, dat mag niets kosten en dan moet je ook niet te hoge verwachtingen hebben.