zaterdag 9 december 2017

INZAMELING KERSTPAKKETTENACTIE BEIJUM (En opslag in de Wegwijzer)


"De gulle gever wil zijn naam niet in de publiciteit hebben, maar kijk hier, honderdtien tubes tandpasta."

Lammert Doedens opende tegen een uur vanmiddag een plastiek zak in de promenade van Winkelcentrum Beijum, decor van de laatste inzameling-zaterdag voor de kerstpakkettenactie. En wat er uit kwam...
Zie afbeelding boven.

De Beijumblogger stond vanmiddag met hem producten in te zamelen voor Beijumers die met kerst wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We stonden er niet alleen, zie afbeelding links, twee Caribische heren verzamelden voor hetzelfde doel spullen in namens de Antilliaanse gemeenschap in de wijk.

Wonderlijk hoe gul Beijum gaf (de inzamelingsactie werd vandaag afgesloten).
 Sietze van de HulpExpress kon vanmiddag zijn tweede wagen direct inzetten voor het goede doel. Zie afbeelding rechts.

Ondergetekende ging halverwege de middag even poolshoogte nemen in de Wegwijzer op Plein Oost, opslagplaats der dozen vol met spullen.

Zie video beneden, een impressie van vanmiddag. Met de inzamelaars in het winkelcentrum, de sorteerders in de Wegwijzer en mét een Beijumse die over een kleine twee weken een verrassingspakket tegemoet mag zien.

Beijum. Een unieke wijk. Een wijk waar mensen om elkaar denken. Met kerst....
Zie ook dit bericht met verwijzende links naar eerdere berichten, video's etc.

Update 21.11 uur; gemopper in Beijum....waarom komen de grotere media wel naar Beijum als er stront aan de knikker (overval, steekpartij, politiecontrole, onderzoek moordpartij...etc...) is....maar niet als er een grote gaande actie is om mensen blij en gelukkig te maken?)
..

Geen opmerkingen: