zondag 17 december 2017

NATUUR IN EN ROND BEIJUM (56)


De mens behoort natuurlijk ook tot de natuur, maar waar dit stukje over gaat behelst de kerstboom die door de mangel wordt gehaald en in een net wordt gestopt. En niet zozeer de mijnheer die hem a.h.w.een geboorte-kanaal induwt om aan een nieuw leven (in een huis te Beijum) te kunnen beginnen.

Het is weer zover, kerstboom-tijd. Sinds jaar en dag koopt de blogger een exemplaar bij tuincentrum Eldorado in Zuidwolde. Na wat keuren en aarzelen wordt tot de koop besloten, het moet een goede boom zijn, je moet er immers een week of drie tegen aan kijken.

Het is de bedoeling om plezier te beleven aan de boom. Koop je een met kluit? Ja, dat doet ondergetekende wel, het is een levend wezen wat je in de huiskamer neerzet, water krijgen hoort erbij.

Nadat de Beijumblogger de boom gisteren heeft gekocht heeft hij hem eerst een nacht op de gang gezet. Niet direct in de warme woonkamer, boompje moet immers even acclimatiseren.

Dit weekend wordt ie opgetuigd. Klinkt aardiger dan afgetuigd, dat gebeurt pas tegen 6 januari als het stukje natuur langs de weg wordt gedumpt.

Nu maar hopen dat het een goed exemplaar is, en niet zo eentje waarvan je de stofzuigerzak binnen een week vol met naalden heb zitten.

Een dezer dagen zal de blogger het resultaat van de opgetuigde boom publiceren.

Geen opmerkingen: