vrijdag 1 december 2017

WEGWIJZER BEIJUM WORDT VANMIDDAG GEOPEND


"Het is een gebouw waarin initiatieven van Beijumers worden ondersteund en gefaciliteerd. Groepen en vrijwilligers mogen op aanvraag gebruik maken van een ruimte."

Vanmiddag opent wijkwethouder Mattias Gijsbertsen de nieuwste en jongste multifunctionele wijk-gebouw in de wijk. De Wegwijzer op Plein Oost.

Zie ook het bericht van afgelopen juni, de Wegwijzer wordt een plek voor alle Beijumers.

De Beijumblogger kan i.v.m. andere verplichtingen niet bij de opening aanwezig zijn, Hij wandelde vanmiddag tegen 13 uur even het pand binnen om foto's te maken.

Beheerder Bob was bezig de ramen van binnen te lappen om het pand zo aantoonbaar mogelijk te laten zijn.

Foto links, de kerstpakketten van Sociale Long, voor de kerstactie, liggen er opgestapeld.
Foto rechts, de kerstboom staat er al.

Foto helemaal boven, we zien een opslagruimte voor de mensen die het Groene Hart onderhouden en zwerfvuil opruimen. Het ziet eruit alsof dit wel een continue ruimte wordt.

De vetgedrukte openingszin van dit bericht doet de blogger denken aan 't Trefpunt. Ook daar worden vrijwillige initiatieven gefaciliteerd. Beheerder Bob, foto's links en rechts, : "Wij krijgen geld uit een ander potje, dit krijgen we van de wijkwethouder."

Ondergetekende mengt zich er maar niet in, behalve dat hij verkondigt het niet helemaal te snappen, er zijn drie buurtcentra, er komt nu een pand met een wijkfunctie bij, over een jaar staat er, als alles goed gaat, een Derdengebouw vlakbij de Wegwijzer, zie voorgaand bericht, daar komen twee buurtcentra in, en dan...?

Foto beneden, de man, Jouke is zijn naam, gaf de Beijumblogger vanuit een warme kleurrijke ruimte een foldertje mee over een activiteit later in de maand, Georganiseerd door BIJHEM.
Waarover later meer.

Beijumers hebben momenteel veel ruimte in de wijk om initiatieven te ontplooien...2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Johan: jouw zin kan nog mooier luiden.

"Beijumers hebben momenteel te veel ruimte in de wijk om initiatieven te ontplooien..."

Ik begrijp het gemeentelijk gebouwenbeleid in Beijum totaal niet. Er wordt langs elkaar heen gewerkt. De ruimtelijke coördinatie ontbreekt.

Nieuwbouw van een Voorzieningengebouw aan de Bentismaheerd/Plein Oost en daardoor komende leegstand van:

De Doefmat
Het Heerdenhoes
De Kleihorn
Het Gezondheidscentrum Beijum voor een deel (particulier eigendom van een belegger)

De Dijk staat reeds ± twee jaren leeg.


Een vraag: keert de BOB weer terug naar De Wegwijzer? Erg gezellig, samen met de lieden van de Groene Long en de Sociale Long.

Anoniem zei

En het kan nog erger. Kijk maar goed naar de foto's van zo'n onnuttig 'nieuw' gebouw. Terecht dat Kees H. opmerkt dat er een heel mooi gebouw leeg staat, De Dijk.

Dat niksmannetje (gijsbertsen, nog nooit ergens gewerkt) knipt z'n zoveelste lintje. Flikkert ook ruim 6 miljoen over de muur vanwege totaal geen inzicht in een project als warmtestad en weigert enig inzicht te geven in de procedure. Hopelijk komt de onderzoekscommissie daar wel achter. En stemt niemand ooit nog op groenlinks.

Kees K.