zaterdag 23 december 2017

HET VUURWERK KNALT EN KNETTERT AL IN BEIJUM


Groepjes jongeren zijn al weer redelijk intensief met vuurwerk bezig in de wijk. En dat zal de komende week alleen maar erger worden, met oud en nieuw als absolute hoogtepunt.

Dieptepunt, zullen tegenstanders van vuurwerk verklaren. Het vervuilt en het vernield. En het kost handen vol geld.

Gisteravond zag de Beijumblogger een groepje jongens genieten van vuurwerk toen hij vanuit de Lidl naar de promenade van Winkelcentrum Beijum liep. Het knetterde en er was licht vanaf een op straat gegooid stuk vuurwerk te zien.

Zie foto. Niet leuk als je er met een hond loopt.
Maar de jongens hadden hun lol, hebben ze ook recht op hun kwajongens-gedrag? Het mag niet en we doen het toch, lekker spannend. En aandacht gegarandeerd als je gaat knallen. Een beetje lastig om van de puberende jeugd deze dagen keurig burgermans-gedrag te verwachten, terwijl ze zijn opgegroeid in een cultuur waarin rond oud en nieuw wordt geschranst, gezopen en geknald.

De vuurwerk-cultuur rond oud en nieuw is onderwerp van discussie. Steeds meer mensen willen dat particulier vuurwerk wordt afgeschaft. De Grote Markt in Groningen wordt volgende week vuurwerk-vrij gehouden tijdens de jaarwisseling.

En kijk, afbeelding links, laat de politie en hulpverleners tijdens de roerige uren met rust. Want anders...

1 opmerking:

Anoniem zei

Het knetterspul en klein lichtgevend spul dat veel wordt afgestoken valt onder cat1 en is het hele jaar toegestaan. Ik vind het dit jaar relatief rustig qua harde (lees: onNederlandse) knallen.
En pak de overlastgevers maar aan maar een verbod op consumentenvuurwerk is voor mij persoonlijk niet nodig (vind het leuk). Het meeste overlast kwam voor ons al van het toch al illegale knalwerk.