maandag 4 december 2017

MAANDAGOCHTEND (334)Het is maandagochtend 4 december 2017. Eerst even, willen alle Sinterklazen en Zwarte Pieten morgenavond na het bezorgen van de pakjes aub zsm het land verlaten?! En vooral ook, wil de slachtofferige Anti Zwartepieten-brigade uit de Randstad zich svp in elk geval ruim elf maanden lang niet meer in Noord Nederland vertonen? Oprotten.

 Schei uit met dat kinderachtige ge-demonstreer (ok, ja, het is een kinderfeestje...en daarom gaan wij dom en infantiel lopen demonstreren) in Dokkum! 

Mensen kinderen, wat een stompzinnigheid. Vroeger op Knoal werden kinderen met een bril op uitgescholden voor schele. Kinderen met rood haar: rooie boeskool. Of vuurtoren. Ondergetekende voor tude-vere (tude = kip, vere is Fehr...). Iemand die wat probeerde te verkopen was ain jeude. Een afdinger ain kniepstuver.

Hé doe, hoazelibbe (hazelip). Alle vuurtorens weg? Alle kippen dood?

Wat een gejank over dat een gekleurd medemens af en toe voor Zwarte Piet wordt uitgescholden.

Nee, niet leuk. Maar kunnen we misschien een beetje weerbaar blijven? Dat verschrikkelijke slachtoffer-geklaag. Hoezo Zwarte Piet IS racisme? Hoezo een interpretatie als feit willen neerzetten? Moet dat soms een leefbaarder samenleving creëren? Stelletje godvergeten drammers! Flikker op.

Statement; deze blogger heeft ongeveer een halve eeuw Sinterklaas en Zwarte Piet gevierd. Was altijd een feestje. Nu aankomen zetten met dat Zwarte Piet racisme is, doet hem in woede in 'zijn' multicultureel Beijum ontsteken.

Willen we racisme aanwakkeren, verrekte zwarte slachtofferde-type eigenheimers uit de Randstad?

Gloeiende gloeiende gvdgv, op deze maandagochtend. Schei uit met zeuren over racisme...(video uit Beijum). En breek me de bek van onze sympathieke neger uit Groningen/Beijum niet open.

Foto boven, de eerste kerstbomen zijn al weer gesignaleerd. Wibenaheerd.  Zo ook de kerstverlichting in de voortuinen en huiskamers in de wijk. Zie afbeelding links (2x) en rechts.

Een prettige eerste volle week van december 2017 toegewenst.

Vrede op aarde, het feest van Kerstmis. Komt er aan.

En waag het niet om de liefhebbers van de altijd vrolijke en lieve Zwarte Piet de (racistische) zwarte Piet toe te spelen...Willen we oorlog? Toch maar vrede?

1 opmerking:

Anoniem zei

totaal mee eens ;)