vrijdag 29 december 2017

DE LEKKE BANDEN-PERIODE IS WEER AANGEBROKENKnars knars ging het vanmiddag omstreeks half twee toen de Beijumblogger over de noordelijke wijkring (fietspad) ter hoogte van de Wilkemaheerd fietste. Op ongeveer de plek waar in mei een nieuw stuk fietspad is neergelegd in verband met hobbels door worteldruk. Zie nog eens dit bericht

Wat irritant, ondergetekende had een partij glas op het fietspad niet opgemerkt en was er dwars doorheen gefietst. Sporen van kleine stukjes en een groot stuk glas met sticker waarop het merk van een sterke dranksoort stond afgebeeld waren zichtbaar. Het kan bijna niet missen, zuipende jongeren die na het legen van de fles kennelijk plezier hebben om die op het asfalt te smijten. Dat klinkt ook zo lekker, en het is zo  geweldig stoer om te doen.

Ondergetekende heeft de afgelopen dagen op meerdere plekken in de wijk glas op de weg zien liggen.
Dat schijnt er een beetje bij te horen tussen kerst en nieuwjaarsdag. De eerste week van het nieuwe jaar zullen weer veel mensen hun band moeten plakken (of laten plakken). Vooral op nieujaarsdag ligt er altijd bovengemiddeld veel glaswerk op straat en op de stoep.

Zullen de bushokjes dit jaar heel blijven?

Geen opmerkingen: