vrijdag 22 december 2017

POEZEN IN BEIJUM (17)Sommige honden schijnen tot het asbakken-ras te behoren. Een onaardige term voor viervoeters die niet zo hoog in de pikorde van de mensen staan die menen een waardeoordeel over honden te moeten uitspreken.

De Beijumblogger moest er aan denken toen hij een paar dagen geleden de foto's die we zien in de Froukemaheerd maakte.

Hij zag een kat zich tegoed doen aan wat lekkers uit een vuilniszak die in een zwarte vuilniscontainer lag. Misschien lag er wel wat naast de zak, wie zal het zeggen, ondergetekende ging niet kijken wat er in zat. Misschien iets wat normaal gesproken in de groene bio-bak moet?

Afgekloven kippenpoten? Restjes karbonade of hamburgers?

Na het maken van de bovenste afbeelding reageerde de kat of poes schrikachtig op de klik van de smartphone. Zie foto links. De eetpiraat was direct op z'n hoede. Klaar om weg te sprinten.

Foto rechts, de blogger bleef rustig staan en maakte geen aanstalten om naar het roofdier toe te lopen. Die ontspande enigszins.

Foto beneden, wanneer gaat die irritante man met zijn smartphone eindelijk weer eens weg zodat ik ongestoord verder kan vreten?

Het zijn van die momenten waarop je snapt dat de Milieudienst liever niet wil dat vuilnisbakken al een avond voor de ophaalronde bij de straat worden gezet.

Geen opmerkingen: