donderdag 15 september 2011

23/9 OPENING STILTECENTRUM DE BRON

Uitnodiging
(Ingezonden)                                                                                                 

Klik de flyer groter
De afgelopen periode heeft onze kerk een nieuwe entree gekregen en is de kerkzaal met hulp van vele vrijwilligers opgeknapt. Daarnaast hebben wij van de gemeente Groningen onder de noemer “een goed idee” geld gekregen om er een aandachtscentrum voor de wijk in te richten.
De Bron is in de wijk Beijum het enige gebouw met een kerkelijke functie.
De protestantse kerk de Bron wil graag herkenbaar zijn en open staan voor alle wijkbewoners zonder er daarbij op te letten of ze naar de kerk gaan of op wat ze precies geloven.
Het aandachts/stiltecentrum in dit gebouw is dan ook bedoeld voor alle wijkbewoners.
Hier kan je een lichtje aansteken, in stilte of met een uitgesproken intentie of wens.

Dat kun je doen als symbool van zingeving of uit zorg of uit blijdschap over jezelf, je familie, je vrienden, mensen dichtbij en veraf. Als je dat wilt kun je daar over je zorg of blijdschap bij een kop thee of koffie praten met aanwezige vrijwilligers.
De Bron wil op deze manier gelegenheid bieden voor een “meditatief moment” in het leven van alle wijkbewoners die dat op prijs stellen.
Je kunt er elke vrijdagavond van 19 tot 20 uur terecht.

De officiële opening van dit centrum is op vrijdagavond 23 september om 19.30 uur door wethouder Jannie Visscher. Zij zal het centrum openen door het aansteken van de eerste kaars en het uitspreken van een intentie. Daarna volgen…, misschien jijzelf?

Elke Beijumer is vanaf 19 uur welkom bij deze opening.
http://www.pkndebron.nl/                                                                    

Geen opmerkingen: