maandag 19 september 2011

PLEIN OOST ALS VUILNISBAK

Ons veelbesproken wijkhuiskamer ligt er vaak slecht bij. Zwerfvuil, troep, rommel, smerigheid, afval, noem maar op. Nee, niet altijd, maar toch. In de wijk wordt nog redelijk veel gekankerd op het plein der pleinen in Beijum: Hoeveel geld is er al tegen aangegooid om het niks te laten lijken, en hoeveel geld gaat het nog kosten om er weer niks van te maken? Tja. Ondergetekende heeft dubbele gevoelens omtrent Plein Oost en hij hangt bij voorkeur het 'acceptatiemodel' aan. Het plein is zo lelijk dat het mededogen bij uw blogger oproept, en dat maakt het van de weersomstuit weer erg mooi. Stop toch gewoon met die verbeterplannen en laat het plein in z'n waarde. Gewoon geen Week van het Plein meer svp, geen pleinachtige klankbordgroepjes en brainstormavonden meer, nee laten we trots zijn dat we zo'n vreselijk maf plein tot onze beschikking hebben! Eigenlijk is het een uniek plein, je zou er een toeristische attraktie van kunnen maken en er busreizen naartoe kunnen organiseren. En, beste lezers, even een vleugje dieptepsychologie: het plein houdt ons een spiegel voor. Als variant op 'de maatschappij dat ben jij' en 'wat je zegt ben jezelf ': WIJ zijn het plein. Jawel, we projecteren onze eigen onlustgevoelens en frustratie op Plein Oost. En dan maar denken dat het na een nieuwe financiele injectie en verbeterplannetjes eindelijk zal gaan stralen en bruisen. Vergeet het, een beetje gezond plein gaat in verzet tegen zoveel domheid. Twee weken geleden liep ondergetekende op zondag een klein rondje door onze buitenluchthuiskamer. Het leek wel een vuilnisbak, wat een troep. Bekijk de video en zie wat er zoal aan zwerfvuil lag. De muziek is van Barix, het instrumentale nummer 'Opgeruimd staat netjes.' Kijk ook op you Tube.
Ondergetekende blijft onverminderd positief over ons aller plein. Laat het gewoon, accepteer het. En bedenk dat het er op maandagmiddag na interventie van een gemeentelijke schoonmaakploeg altijd weer onberispelijk bijligt.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Er komt een waterpartij, uit krokodillentranen

Anoniem zei

Johan ik kreeg vandaag een brief met wat er de komende mnd gaat veranderen.
Er komt een in de grond gebouwde fontein, er komen meer opstapjes de parkeerplaats voor de bar/videotheek gaat op de schop meer in die allerleukste wijkkrant ;)

Ik zie het plein niet veranderen het zal in mijn ogen niet vaker gebruikt gaan worden het plan om er een speelplein van te maken was beter dat trekt vele kinderen maar dankzij democratische stemmen (verslik zich en stikt bijna) is het dit geworden.
O ja we krijgen ook nog platanen ipv die anorexia boompjes die er nu staan.
Karin
ps je weet waar ik woon evt mag je brief en plattegrond halen

Anoniem zei

De BOB maakt zich ernstige zorgen hahahahmoehhaaahh

Anoniem zei

Mensen maken een plein gezellig en geen veranderingen.
Dus leuke markten organiseren, biologische markt, vaste dagen rommelmarkt, vaste dagen braderie, gezellige eetmarkt, sportieve markt, kindermarkt, eigen gemaakte spullen markt, duurzaamheidsmarkt etc. etc. En niet alleen mensen uit de wijk, gewoon gezellig iets groter.
Dat doe je met lege pleinen met mensen vullen.