zaterdag 17 september 2011

KEES HUIZENGA GEEFT SIGNAAL AAN GEMEENTE


De meeste mensen zullen Beijumer Kees Huizenga kennen via internet. Hij kan zich roeren op internetfora en hij stuurt als hij dat nodig acht mails naar wethouders of naar gemeenteambtenaren. Want, Huizenga heeft zijn rechtvaardigheidsgevoel en als hij vindt dat er iets is wat niet klopt of deugt, dat laat hij dit op zijn geheel eigen wijze merken. Iedereen moet er het zijne of hare maar van denken. Vanmiddag liet hij het niet bij een mailtje of telefoontje, nee, Huizenga werkte zich in het zweet. 

Niet alleen voor 'de goede zaak' maar vooral ook om een signaal af te geven aan de gemeente Groningen. Want, die moet zich wel aan de afspraken houden. Al er met Kees Huizenga wordt afgesproken dat er uiterlijk tot gistermiddag gemaaid gaat worden achter de viskar van Peggy van der Honing en dat gebeurt niet, tja dan moet er actie worden ondernomen. Je bent Kees Huizenga of niet. Eigenhandig kortwiekte hij vanmiddag een groot gedeelte van de berm naast de vijver op West. Door een bezuinigingsactie van de gemeente Groningen, zie ook de links bij het bericht van gisteren, staat het gras en onkruid hier wel een half meter hoog.
Kijk en luister even naar een markante Beijumer. Wat drijft hem toch? In elk geval, en dat bewees hij vanmiddag, kan hij de daad bij zijn woord voegen. En visvrouw Peggy, die was in haar nopjes met de actie van Kees Huizenga, ze vond het geweldig.
(De video staat ook op stadjerstv.)

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is een lachgerjte de gemeente doet niets meer aan BEIJUM achterstand WIJK en die kees is ook een Jojan dat jij hier aan me doet

Anoniem zei

Hahahaha, prachtig.

Jan zei

Dus dat is nou Kees Huizenga? Laat ie een poepje ruiken an die Bob en gemeente groningen.Komisch

Bianca zei

Ik lach me helemaal ongans slap. Zet em op Huizinga, pak die verzakkende regelneven an!

Anoniem zei

Ik vind dat Kees wel een haringkje verdiend heeft. Mét een pakkerd van visvrouw Peggy.

(rené)

Anoniem zei

Kees Huizinga for president!

Anoniem zei

Dikke complimenten dat het niet alleen bij woorden is gebleven. De gemeente Groningen moet zich diep schamen! Helemaal als ze straks ook nog de gemeentelijke belastingen omhoog durven te gooien!

Stefan zei

Ik vind dat hij weer in de bibliotheek mag komen; bizarre actie was dat

Kees Huizenga zei

Vanmiddag stonk het water van de Stoepemaheerdvijver. Tijdens het "hegggescharen" (zonder eerste "n") of kortwieken van het veldje achter de fraaie visauto.

Mijn vraag is of de in een ander weblogbericht genoemde vissterfte in de Zuidwending wellicht te maken heeft met veel rottende (onkruid)struiken en planten (die met het viswater in contact staan).

Nog scherper uitgedrukt: kan de vissterfte te maken hebben met de verwildering c.q. "verruiging van het groenbeheer" van de gemeente Groningen? Zo ja, dan dient dit signaal doorgegeven te worden aan de Natuur & Milieufederatie Groningen. En aan Stadsbeheer Noorddijk.

Anoniem zei

Belastingeninkomsten OZB in deze wijk zijn door de lage huizenprijzen niet zo hoog. We wonen wel in de groenste wijk. Dus we hebben meer geld nodig dan andere wijken voor groen en we betalen minder.

Ik moet eerlijk zeggen ik hou wel van meer natuurlijk staat.
Wel kinderspeelplaatsen en veldjes goed onderhouden, en het groen dat gevaarlijke situaties veroorzaakt.
Ik kies eerder voor geld in de wintertijd te strooien.

Misschien nog een tip voor Kees, gooi er wat koikarpers in, die staan bekend om het slopen van planten.

Anoniem zei

Meneer Huizinga U kunt beter een bosmaaier huren of lenen van iemand. Ze zijn er op benzine en op elektriciteit. Dat gaat veel sneller en werkt nauwkeuriger dan een heggeschaar.

Kees Huizenga zei

Vandaag kreeg ik een aardige en goed getoonzette reactie van de stadsdeelbeheerder van Noorddijk, de heer Peter Homan. Naar aanleiding van mijn informatieve e-mail van gisteravond.

Citaat:

"Goedemorgen heer Huizenga,

Ik heb uw mail aan mijn collega van beheer doorgegeven. Ik heb geen idee waarom het ons niet is gelukt te maaien donderdag of vrijdag.

Het afval wordt in elk geval weggehaald. Ik zal erop aandringen dat er nu zsm aktie wordt ondernomen en bedank u voor de geleverde inspanning.

Vriendelijke groet,

Peter Homan"