donderdag 15 september 2011

BOMEN MISHANDELD EN GEDOOD

Langs het Spakenpad, ter hoogte van de Hylkemaheerd nummers 21 t/m 25, staan de laatste twee maanden (kan iets langer zijn) een drietal dode bomen. Het ziet er triest uit, drie dode bladerloze elzen in een lange rij gezonde soortgenoten. Een medewerker van de wijkpost constateerde tijdens een controle dat een paar bomen achter de Hylkemaheerd er belabberd bijstonden. Nader onderzoek bracht aan het licht dat vier elzen opzettelijk zijn vernield. Er waren o.a. gaten in de boomstammen geboord die hoogstwaarschijnlijk met gif zijn gevuld, de stammen waren ingezaagd. Het lijkt er sterk op dat de grond rond de bomen met een bestrijdingsmiddel is behandeld. Gevolg van deze actie is dat de bomen zijn gestorven.

Uw blogger ging onlangs een foto maken en trachtte in de buurt meer te weten te komen. Op gevoel klopt hier iets niet. Zullen omwonenden het zelf gedaan hebben om een beter uitzicht voor zichzelf te creĆ«ren? Dat is het eerste wat bij me opkwam. Want waarom nou net daar? Met zo'n vraag moet je natuurlijk erg uitkijken, ik weet het, maar het is niet de eerste keer dat hier bomen zijn vernield. Eerder is een top uit een boom gezaagd en later is die boom op precies dezelfde manier als nu vernield. En tijdens navraag bij een direct omwonende werd ik niet aangekeken en kort afgeserveerd: "Daar weet ik niks van af." Geen reden om met een beschuldigend vingertje te gaan zitten wijzen, maar je gevoel mag je altijd uiten en dat zegt: hier klopt iets niet.

Peter Homan, stadsdeelbeheerder van Noorddijk, liet doorschemeren er ook het zijne van te denken, maar bij gebrek aan hard bewijs houdt hij zich verder wijselijk op de vlakte. Homan bevestigde dat aangifte is gedaan wegens vernieling van gemeente-eigendom bij de politie.

Tips en informatie die kunnen leiden naar de dader(s) zijn van harte welkom. Eventuele getuigen kunnen zich melden op de wijkpost aan de Parkallee of via het Meldpunt beheer en verkeer, telefoon 050 3678910, optie 2.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mijn openhaard is er weer klaar voor,zaag maar om.

Hylkemaheerder zei

De es valt niet ver van de boom