vrijdag 9 september 2011

UITGAVE BOEK BEIJUM UITGESTELD

Het was de bedoeling om op 4 november aanstaande het eerste exemplaar van Hét Boek over Beijum aan burgemeester Rehwinkel te overhandigen. Maar het gaat allemaal wat langer duren, naar verwachting zal het boek ergens in mei volgend jaar het levenslicht gaan zien. Jaap van Leeuwen van uitgeverij Leander stuurde net onderstaande persbericht de wereld in:
Het boek verschijnt voorjaar 2012. Het was eerst de bedoeling om het boek in november 2011 al te laten verschijnen. Maar dan zou zoveel interessante informatie en zouden zoveel foto's en illustraties niet meer kunnen worden verwerkt. We hebben zoveel documenten, foto's en verhalen van Beijumers ontvangen dat we die nog niet allemaal hebben kunnen verwerken.

Niet alleen door het succes van dit geschiedenisproject nemen we meer tijd voor het boek. Ook willen we het boek nog beter geschikt maken voor gebruik in het onderwijs. Dat gaat meer tijd en energie kosten, maar dat hebben we er graag voor over. Kortom, we gaan voor de kwaliteit die het boek verdient! Daarom is besloten een halfjaar meer tijd te nemen.
Volgende week kom ik uitgebreid terug over de ontwikkeling van Hét Boek. Hoe gaat het? Wie schrijven er allemaal mee? Ondergetekende gaat het hoofdstuk "allochtonen" verzorgen. Tips en info zijn welkom op Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Tip: deze prachtige publicatie van stadsarchivaris dr. Jan van den Broek.

Getiteld: “Tussen Ubbega en Groningen; sporen van middeleeuwse ontginningen”.

Zie:
http://www.ubbega.nl/pdf-files/Verkaveling%20JvdBroek.pdf
(d.d. 28 november 2007)

Het leest als een trein. Uitermate boeiend en beeldend! Met prachtige foto's.

Zie met name pp. 55-70 over Noorddijk, de Beijumer Zuidwending, etc.

Op pagina 69 wordt verwezen naar De Elba. Als burcht in De Hunze.