maandag 19 september 2011

SMULLEN VAN GROENTEN UIT SCHOOLTUINWe blijven nog even in de groentensferen, zie ook voorgaand bericht. Regelmatig zie ik schoolkinderen met tassen vol zelfgekweekte groenten uit de Schooltuin terugkeren naar school of naar huis. Hoe de linker jongeman met zijn stronken boerenkool heet weet ik niet meer. Rechts staat Jesse, hij kwam thuis met een zak vol boerenkool, uitjes en bietjes. Jawel, gewassen uit eigen tuin.
Het schooltuincomplexin het Groene Hart van Beijum, onderdeel van N(atuur) D(uurzaamheid) E(ducatie) Groningen is een groot succes. Schoolkinderen raken vertrouwd met de natuur, ze wroeten met hun handjes in de Beijumer kleigrond, en ze zien week na week de door hen gepootte groenten groeien en bloeien. En tenslotte mogen ze het ook nog eens mee naar huis nemen om zelf op te eten.
Ik wil niet al te moralistisch doen, maar het is toch iets heel anders dan dat je kant en klare diepvriesgroente uit de supermarkt kookt, opwarmt en opeet. Klik de foto's groter. Pure eetbare natuur uut Beijum.

2 opmerkingen:

Alie zei

met overal nog een behoorlijke kluit Beijumse klei er aan...zucht.. tis heerlijk hoor, ik klaag niet (niet echt ;-))

Dineke zei

Ik verheug me ook al op de (natte) plastic tas met modderige wortels e.d.! Dit jaar is m'n oudste aan de beurt voor een eigen tuintje, hoorde ik net op de informatie-avond :)