woensdag 28 september 2011

NEE, IS ONZE ROTONDE ECHT KLAAR?

Wat heeft het lang geduurd. En, is het nu echt zover? Of wordt er binnenkort weer een gat gegraven? Moeten er weer kabels om de een of andere reden omgelegd worden? Of is na 750 jaar werkzaamheden onze enige rotonde aan de Wibenaheerd echt een keer helemaal af? Nou, niet zo overdrijven blogger, het heeft dan wel wat lang geduurd, maar het duurde totaal maar vijftien maanden. Uw blogger plakte de afgelopen jaar gemaakte videobeelden over de voortgang van de rotonde kriskras aan elkaar, het resultaat kunt u nu bewonderen. De muziek is van Traffic, ze spelen het lied Paper Sun. Het is een beetje een magische wijk waar we in wonen, in het Groene Hart van Beijum hebben we een Groene Zon, en aan de Wibenaheerd hebben we een 'leeg gat.' Vond ook Martin Bril: Martin Bril was een rotondehater. Hij noemde de rotonde 'een van de grootste raadsels van de openbare ruimte'. Het is inderdaad een irritant ding voor de automobilist, die almaar rondjes moet draaien voordat hij een weggemoffeld woonerf in Lelystad bereikt.

Maar daar gaat het nu niet om. Het gaat om het oog van de rotonde. Dat gat. Die lege plek in het midden. En wat je ermee moet.
Het oog van de rotonde kan zich nauwelijks nuttig maken. Je kunt er niet komen zonder het gevaar overreden te worden. En als je er bent, is er niks te doen. Je kunt er niet parkeren. Je kunt er ook geen snackbar op zetten, of een oliebollenkraam.
Het zijn gewoon lege gaten in het landschap, en met lege gaten weten we in Nederland geen raad. Iets wat geen nut heeft tot iets nuttigs maken - dat is altijd lastig. Lees verder op de site van de Volkskrant.
Maar goed, het lijkt erop alsof ons lege gat ein-de-lijk klaar is. Gek dat de gemeente Groningen geen brief heeft rondgestuurd aan de omwonenden waarin staat dat de werkzaamheden voltooid zijn. Nu weet je het maar nooit, het kan zo maar weer opengebroken worden.

 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zou het asfalt mooi geel maken, als een zon, en in het midden van tulpenbollen een lachend gezicht!
Een shining rotonde.

Anoniem zei

gen wonder dat ze in de wibenaheerd vaak doordraaien