maandag 12 september 2011

EEN VRIENDELIJK VERZOEK AAN REHWINKEL(Afbeeldingen zijn groter te klikken)
Afgelopen zaterdagmiddag gingen een vijftal Beijumer kinderen, allemaal meiden,  in de Froukemaheerd met een handtekeningenlijst langs de deuren. De verzamelde handtekeningen zouden  in een envelop naar burgemeester Rehwinkel worden opgestuurd, aldus de kinderen. Bij de lijst zou een brief bijgevoegd worden, evenals een ontwerp voor een anti-hondenpoepbord. Wat nou dames? "We willen gewoon lekker kunnen spelen op ons speelveldje, zonder dat we steeds met die vieze hondenpoep te maken krijgen." Is dit jullie eigen actie, of zijn jullie door jullie ouders op dit plan gebracht? "Nee, dit komt vanuit onszelf." (Navraag leerde dat dit klopt; JF)
Volgens mij nog nooit vertoond, zes, zeven, acht en negenjarigen die zich op eigen initiatief via een brief aan de burgemeester richten met het verzoek of hij ervoor kan zorgen dat ze 'poepvrij' op hun speelveldjes kunnen spelen.
In de brief staat, en zie ook rechts:
Beste burgemeester,
Wij wonen aan de Froukemaheerd. En we hebben hier een paar mooie speelplaatsjes. Het is erg jammer dat er buren zijn met honden die ze daar uitlaten, we hebben dan steeds last van hondepoep. Ik zou u willen vragen om in onze straat, bij speeltuintjes, borden "verboden te poepen" te plaatsen. Ik heb alvast een voorbeeld voor u gemaakt. Alvast bedankt voor uw hulp.

De brief aan burgemeester gaat vandaag op de bus. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij actie gaat ondernemen, het - eventuele- vervolg kunt u uiteraard lezen op Beijumnieuws.
Het anti-poepbord en de brief zijn gescand, op de foto ziet u de meiden in actie.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Zeer opmerkelijk, deze actie van deze slimme kinderen. Ze richten zich tot de burgemeester van Groningen. Niet tot de werkgroep Groen & Grijs van de BOB of de zgn. "burgemeester van Beijum".

Ze schrijven terecht over "hondepoep" en niet over hondenpoep. Omdat deze "n" niet wordt uitgesproken. Nee, de nieuwe spelling pas ik soms niet toe!