vrijdag 30 september 2011

STUDENTEN ZIJN WELKOM IN BEIJUM! (3)

Nieuw studentenhuis aan de Rensumaheerd
Het is de derde keer dat ik deze kop boven een blogbericht zet. De eerste keer was op 7 augustus 2010. De 2e keer op 28 januari 2011.
Waarom dan deze derde keer? Nou ja, mag het aub weer even, en ze houden zich gelukkig al weer een tijdje wijselijk koest, het kan natuurlijk niet zo zijn dat een paar geïsoleerde wijkayatholla's uit Beijum kan bepalen wat voor de hele gastvrije wijk Beijum zou moeten gelden. Beijum mag pak hem beet ongeveer 14, 15 % studenten herbergen. Maar dat zijn er be-dui-dend minder, hoeveel precies kan ik zo 1,2,3 niet achterhalen.
 Het geïsoleerde clubje uit Beijum bombardeerde een jaartje geleden de studenten zo ongeveer tot de nieuwe paria's in de wijk. Dit  ingegeven door een enkele clubgenoot die een studentenhuis in de straat zag verschijnen.
Een blamage voor de multiculturele wijk Beijum. Projecten als 'Welkom in de Buurt' en 'Plek voor Iedereen' verbleekten door deze discriminerende en intolerante opstelling. Want, Beijum zou meer dan genoeg studentenhuizen herbergen. Het blijft op en top zonde dat een miniscuul en zo langzamerhand uitgekotst groepje mensen in Beijum de wijk een slechte naam blijft bezorgen. Wanneer komen ze eindelijk tot inzicht?
Afgelopen woensdag stond in de Gezinsbode dat in de Rensumaheerd door de gemeente Groningen een vergunning is afgegeven voor het openen van een nieuw studentenpand.
Vanmorgen maakte ondergetekende er deze foto en belde aan. Een vriendelijke man deed open en stelde zich voor als de nieuwe eigenaar. Of de blogger binnen even een foto mocht maken? " Nee, doe maar niet, ik heb al genoeg reclame voor mijn studentenpand gehad en meer heb ik niet nodig." Best, maar is je pand al vol? "Op het ogenblik zitten er vier studentes in." Allemaal dames? "Ja, alle vier hadden geen zin in feestbeesterij in de stad en ze kozen voor rustig wonen in Beijum." Vier maar? "Ja, binnenkort is er plek voor een 5e student, maar dat ligt aan de gemeente Groningen." Ok, succes ermee. "Dank u."

Vier rustige meiden die in de stad studeren kozen voor een kamer in het rustige Beijum. Het pand waarin ze wonen ziet er goed onderhouden uit. Een studentenpand, gelegen aan een kinderspeelplaats midden in de Rensumaheerd. Door toedoen van de opstelling van een paar enkelingen die zich representatief voor Beijum wanen beginnen ze hier op achterstand.
Wat zal ik er verder van zeggen? Beste studentes, beleef aub de tijd van jullie leven in Beijum. Maak er wat van, en geniet van al het mooie dat Beijum, in grote lijnen, te bieden heeft.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Totdat je ze naast je krijgt en mee gaat genieten van het studentenleven spreek uit ervaring was blij dat ze opgerot waren

Mama Dia zei

Mijn kinderen willen ook graag ongestoord in Beijum studeren.

Anoniem zei

Kassa als je rekent tussen de € 300 á € 350 huur per kamer per maand.

Dat huis heeft wel lang leeg gestaan zie hier nou dan zullen binnenkort Rensumaheerd 82 en 84 ook wel volgen die staan ook te koop en hebben ook genoeg kamers voor verhuur.

T,ja als gezin tussen studenten wonen is wel wat anders dan als student tussen gezinnen inwonen.

Anoniem zei

@Anoniem 21.15 uur. Vast en zeker zijn jouw buren heel erg blij met je..

Anoniem zei

@Anoniem 21:46 wens jou een maand naast de studentenclan die ik naast me heb gehad, dan reageerde je wel anders zeker na het kampvuurtje in de kamer toen ze waren afgesloten van elektra en gas, en dit is nog maar 1 voorvalletje jij zal wel vooraan staan met de handtekeningen lijst, als er studentenpand naast jou komt

Anoniem zei

Kan idd vervelend zijn. Maar deugen daarom alle studenten in stud-huizen niet?

Anoniem zei

Het is wijkayatollah, niet -ayatholla.

(rené)