maandag 26 september 2011

MAANDAGOCHTEND (85)

Het was een verfrissend weekendje weg dames en heren. Altijd goed voor de persoonlijke accu, u kent dat wellicht wel, opladen en leegdruppelen, en dan maar even bijtanken. De waddeneilanden zijn prachtige pareltjes om een weekendje heen te gaan, daar lukt dat opladen meestal wel. Afgelopen weekend leek het alsof de afgelopen herfst was afgelopen en de zomer op punt van beginnen stond. Maar goed, back in town, in Beijum. Even googelen op de andere enige wijknieuwswebsite van Beijum (pardon Wibenaheerd Online, ik wil je niet passeren, maar toch), te weten Lijn6, en ik zag dat het een rustig weekend in Beijum is geweest. Wel, en dat is vervelend, heeft de eerste overval op het Heeerdenpad na de officiĆ«le zomer al weer plaatsgevonden. Dit verscheen afgelopen vrijdag op http://www.oogtv.nl/ : Een 18-jarige jongen uit Ten Boer en een 29-jarige vrouw zijn donderdagavond laat overvallen aan de Hunzeboord en het Heerdenpad. In beide gevallen werden de slachtoffers van hun fiets getrokken en met een wapen bedreigd. De 18-jarige jongen werd beroofd, maar de vrouw verzette zich zo hevig dat de overvallers er zonder buit vandoor gingen. De eerste overval vond plaats rond half twaalf, de tweede tegen middernacht. Mogelijk gaat het om dezelfde daders. De politie is op zoek naar getuigen.Het is geen onderwerp waar je je gelijk op hoort te halen, daarvoor is het te triest, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat het weghalen van struiken en het versterken van de lichten in lantaarnpalen langs het fietspad er voor gaat zorgen dat zoiets niet meer gebeurt. Het zal hoogstens een 'gevoel van veiligheid' op kunnen leveren, een beetje overvaller laat zich hierdoor- helaas- niet afschrikken.


Maar goed, het is maandagochtend. Vanochtend zag ik deze code op het trottoir langs de Emingaheerd, in de buurt van de Heerdstee. Dezelfde code heb ik ook op andere plekken in de wijk gesignaleerd. Wat het betekend? Geen idee. Zal er wat mee gecommuniceerd worden? Mijn fantasiehormonen beginnen op te spelen en fantasieƫn, of zal het toch waar zijn, over UFO's en buitenaardse wezens beginnen zich in m'n brein te vormen.
Tja, ik denk hoofdzakelijk dat dit soort graffiti-uitingen een roep om aandacht zijn. En eigenlijk moet ik dat niet belonen, of ik moet de dader(s) aanbieden om hem een keer lekker over z'n bol te aaien, z'n voeten te masseren en hem in de oren fluisteren dat het een lieve jongen is (als het geen meid is..). En zeggen dat hij of zij zoiets niet nodig heeft om te doen.
Het wordt me al te psychologisch om nu uit te wijden over de Heerdenpadverziekers, die waarschijnlijk ook om aandacht(en geld) verlegen zitten. Nee, knuffelen en pamperen helpt hier niet, en in de lange lat en strenge straffen geloof ik niet. We moeten er mee leren leven.
Genoeg gefilosofeerd zo. Een nieuwe week is begonnen, en als ik de weersverwachting moet geloven wordt het een daverende zomerse week in de eerste week van de herst.
Heb een beetje echte aandacht voor elkaar. En, wat betekent die code nou?

2 opmerkingen:

Alie zei

heeft dat niet iets te maken met dat het trottoir op die plek aangepakt moet worden? De code zal dan wel inhouden: 385=hele trottoir en ook verzakking verhelpen. Misschien is 380 dan: alleen op de plek van de code opnieuw leggen en zo verder.
Maar het kan ook totaal iets anders zijn.
Hoge Heren over 385 meter??

Anoniem zei

Aangezien er als je Beijum binnen komt grote borden ven Enexis staan dat ze bezig zijn met de bekabeling zou het mij niets verbazen dat die cijfers op de grond hier iets mee te maken hebben.