maandag 12 september 2011

MAANDAGOCHTEND (83)

Plein West ontwaakt op deze 2e maandag van september, de dag na de tiende herdenking van nine-eleven. Geen wereldnieuws op dit plein, gelukkig niet, geen vliegtuig die zich in Winkelcentrum Beijum boort, geen ontzetting en paniek. Nee, Plein West ademt in vergelijking met de genoemde aanslag pure vrede uit. Laat dat mooi zo blijven aub. De overdosis tv-beelden die gisteren te zien waren van vliegtuigen die in een hoog gebouw in New York insloegen, en de rampzalige beelden nadien flitsen nog wat na in mijn hoofd. Nee, dan het vreedzame en overzichtelijke Beijum. Links op de foto ziet u een klein oneffenheidje op de grond, een kapotgevallen of neergekwakte jampot. De rode jam ligt al vanaf zaterdagavond op het plein, waarschijnlijk is het na sluitingstijd van de Lidl op de grond gevallen. Het is natuurlijk netjes om het op te ruimen als voorbijganger zijnde, maar ondergetekende had hier helemaal geen zin in. Je kunt wel aan de gang blijven om alle troep van een ander die je tegen komt in Beijum op te ruimen. Ik hoop dat de lezers me deze lakse houding vergeven, om er even een flauw grapje tegenaan te gooien, ik hoop een potje te kunnen breken bij u. Vandaag of morgen verschijnt hier ook een video van de troep op Plein Oost. Nee, niet om Beijum en de genoemde pleinen in een kwaad daglicht te stellen, het is gewoon een deel van de dagelijkse realiteit.

Op de rechterfoto is ook een deel van de komende realiteit zichtbaar. Licht verkleurde bladeren en herfstneerslag op de grond.
De herfst van 2011 komt er aan, de dagen worden korter en de jassen gaan weer meer aan. Herfst, tijd van inspiratie, mooie boswandelingen, kastanjes zoeken en naar binnen keren. De week is weer begonnen en de wijk kleurt langzamerhand van groen naar rood en geel. Jawel, de komende weken leven we in elk opzicht in een gekleurde wijk.

Geen opmerkingen: