donderdag 29 september 2011

EEN HINDERLIJKE GLASBAK


Klik groter

Klik groter
De olifantenpaadjes die lezer Rene op heeft gestuurd, zie voorgaand blogbericht, maakten me zo nieuwsgierig dat ik vanmiddag direct op zoek ging naar meer. 

Op de foto linksboven, hoek parkeerplaats Winkelcentrum Beijum met de wijkring, lijkt een olifantenpad in wording te ontstaan, klik de foto groter. Een jaar geleden lag hier nog een favouriete olifantenpad voor veel Beijumers maar die is door de gemeente eigenhandig de nek om gedraaid. Sinds het hekje langs de scheiding parkeerplaats met het fietspad is geplaatst heeft het geen zin meer om hier langs te fietsen. Jammer, het was een prachtig olifantenlaantje. Mischien kan het in ere worden hersteld, nu fietsen veel Beijumers na een bezoekje aan het winkelcentrum afgelegd te hebben gewoon over de parkeerplaats richting fietspaden ter hoogte van de bocht in de wijkring. Chaos is vaak troef op de parkeerplaats, fietsers, wandelaars en automobilisten krioelen nu door elkaar heen. Gemeente, geef ons aub ons olifantenpaadje terug en haal een stuk van dat hek af!

Nadat de foto linksboven genomen was ontmoette ik columnist Harm Vorsteveld van Lijn6 midden in de Barmaheerd. Of hij met zijn rolstoel ook wel eens een olifantenpad maakte? Jawel, dat doet Harm wel eens, zei hij. Maar over paden gesproken, hij had een ander probleem die hij wilde laten zien, en of ik maar even mee wilde komen. Zo gezegd, zo gedaan. Even ter zijde, wellicht mag ik een keer een scootmobiel of rolstoel van iemand lenen om een Beijum-wheely-rijder te maken? Beijumnieuws@online.nl

Harm liet een knelpunt voor rolstoelers zien bij de glasbak aan de Emingaheerd, ter hoogte van de Heerdstee. En naar eigen zeggen heeft hij er niet alleen last van, ook moeders met kinderwagens en lopende kinderen hebben er hinder van, aldus Harm. Glas op de grond. Op de foto rechtsonder is te zien dat de glasbak best een stukje richting speelplein Heerdstee zou kunnen opschuiven.

Het moet gezegd, de directe omgeving van de glasbak heeft er wel eens beroerder uitgezien, maar ook nu lag het bezaaid met fijne stukjes glas. Op de foto rechtsboven is het niet goed te zien, maar ook daar lag/ligt glas, waar Harm doorheen zou moeten rijden als hij zijn weg langs de wijkring zou willen vervolgen. En het gedeelte tussen de bak en het afritje is al zo smal, zodat na verplaatsing van de glasbak er meer ruimte komt  om  er met een scootmobiel of rolstoel veilig langs te kunnen rijden.

Harm heeft in verband met zijn laag zittende positie uiteraard veel oog voor detail, dit knelpunt was mij nog nooit opgevallen. Als er gras om de glasbak had heengegroeid had Harm een olifantenpaadje kunnen maken, maar dat zit er nu niet in. Beste Milieudienst, kunnen jullie de glasbak bij de Heerdstee anderhalf meter naar achteren schuiven?

Geen opmerkingen: