dinsdag 6 september 2011

UIT DE OUDE DOOS (84)

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat de eerste paal werd geslagen voor het Centraal Wonen-project aan de Bentismaheerd. Dat was op 23 juni 1981 om precies te zijn. Wonen kost geld en kosten kunnen gedeeld worden als bepaalde lasten niet alleen hoeven worden gedragen. Dat was een van de redenen om CW De Heerd destijds op te richten. Behalve het financiƫle aspect speelt ook het sociale gedeelte uiteraard een rol. Minder kans op eenzaamheid, een beetje op elkaar letten, samen eten en andere gemeenschappelijke activiteiten, en uiteraard ook de eigen autonomie en het recht je terug te kunnen trekken als je dat wil. Voor zover ik weet wonen de mensen in dit project in het midden van de wijk er naar alle tevredenheid.
Links ziet u een voorpaginabericht over het bestaan van de woongroep in de Gezinsbode. Rechts de situatie vlak voor de bouw ervan. De situatie is me niet helemaal helder, zijn rechts achteraan de Heerdstee en de Bron in aanbouw?
Volgende week dinsdagavond gaan we weer het vliegtuig in.

2 opmerkingen:

Michel zei

Is het hoge gebouw midden achter op de foto de schuur van de oude boerderij die stond op de plaats waar nu het gezondheidscentrum staat? Dan moet daarnaast, aan de andere kant van de Beijumerweg de Heerdstee in aanbouw zijn geweest want die is geopend in 1982. De Bron staat zeker niet op deze foto want die is een paar jaar later aan de Heerstee aangebouwd. Leuk, die foto's uit de oude tijd, maar soms moeilijk om precies te zien hoe wat geworden is was.

Kees Huizenga zei

Zie deze website van Centraal Wonen "De Heerd":

http://www.cwdeheerd.nl/